Sport

Ment Shane Tusup után, de nem jutott előbbre

Bujdosó Zsombor hektikus időszakot hagyott maga mögött, dolgozott Shane Tusup irányításával még az Iron Aquatics versenyzőjeként, majd kis kihagyás után tavaly augusztusban 15 évesen visszatért az amerikai szakemberhez, és beállt az Olaszországban szerveződő csapatába. Ahol nem ő volt a nagyágyú, hanem a Hosszú Katinka kihívójának titulált Eb-ezüstérmes olasz Ilaria Cusinato.

Bogdán Tusuppal edz, hogy kezdő legyen a Fradiban
És nagyon élvezi a közös munkát.

„Amíg béke honolt az Iron köreiben, Zsombor sokat fejlődött, és ezt vitathatatlanul az amerikai edzőjének köszönhette. Katinka és Shane házasságának felbomlása az edzések menetére és az uszodai légkörre is árnyat vetett. Lelkes srácból egyszerre csak hányatott sorsú úszó lett, aki el is hagyta az egyesületét, és tőlem kért segítséget” – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Lőrinczi György edző.

„Kicsit féltettem a magára talált versenyzőmet, amikor Shane megkereste a fiú szüleit és gyorsan megegyeztek abban, hogy újra együtt dolgoznak. Igyekeztem rajta tartani a szememet, és egy ideig úgy tűnt, hogy az egyéves próbaidőből hasznot húzhat. Hosszasan lehetne beszélni a jól induló, de aztán egyre zűrösebb munkáról, a Tusup csapatának összetételét érintő váratlan fordulatokról, ahogy arról, az itthoni uszodák közötti tévelygésről is.

Egy biztos: a fiú nem jött ki jól ebből a kalandból. Szerencsére idén január óta Zsombor újra velem dolgozik, javuló eredményeinek köszönhetően már kezdhettünk is bizakodni, amikor beütött a járvány, és mi is megállni kényszerültünk.

Lőrinczi György számára nem kis gondot jelentett, hogy az év elején a DMTK kasszájában már annyi pénz sem volt, amiből az uszodabérlésre és az edzők fizetésére futotta volna. Ebből a versenyzők egy ideig semmit se éreztek, de csak annak köszönhetően, hogy az edzők a saját pénzükből annyit össze tudtak adni, hogy a versenyzőiket ne tessékeljék ki a Tüske uszodából.

A klubvezetés felelőtlen gazdálkodása miatt jutottunk ebbe a siralmas helyzetbe

– folytatta Lőrinczi György.

Wladár Sándortól, a szövetség elnökétől kértünk segítséget, elsősorban neki köszönhetjük, hogy leléphettünk a süllyedő hajóról, és február óta a Vasas SC kötelekébe tartozunk. Nem lehetett könnyű meggyőzni Markovits László elnököt és Polgár-Veres Árpád sportszakmáért felelős elnökhelyettest, de megkaptuk a bizalmat és most rajtunk a sor, eredményekkel kell bizonyítanunk.

Az a nyolc tehetséges úszó, akiket a klub most be tudott fogadni, kivétel nélkül szép jövő előtt áll. Zsombor szerintem már az év végén, a serdülő és az ifjúsági bajnokságon robbantani fog, jövőre pedig remélhetően a nemzetközi versenyeken is egyre jobb időket úszik. Magabiztosnak és roppant lelkesnek látom, ha így hajt tovább, már senki sem fog arról beszélni, hogy min ment keresztül, csak a sikereinek lesz hírértéke” – hangsúlyozta a szakember.

Kiemelt fotó: ironswim.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik