Sport

Vári Attila újraindul a Magyar Vízilabda Szövetség elnöki posztjáért

Vári Attila újraindul a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöki posztjáért. A szövetség szerdai elnökségi ülése után erről Vári maga számolt be az M1 aktuális csatornának.

A tisztújító közgyűlés nagyjából idén október környékén valósult volna meg. Ám a tokiói olimpia halasztása miatt, illetve mivel hallottunk a koronavírus-járvány második hullámáról, így ezt nem szeretnénk kivárni, a szövetség szeretne azonnal reagálni, és a megfelelő törvényes működést biztosítani. Szeretném folytatni a munkát evvel az elnökséggel. Ha megtisztel a tagság a bizalmával, akkor most négy évre, tehát teljes ciklusra vonatkozóan

– mondta az MVLSZ elnöke.

Vári Attila elnöksége alatt a hazai rendezésű idei Európa-bajnokságon a női válogatott Hollandiát legyőzve bronz-, míg a férfi együttes Spanyolországot felülmúlva aranyérmes lett. A férfiak vb-győzelmével kijutottak a 2021-es az olimpiára, a női csapat kvalifikációs tornája januárban lesz. A szövetség éppen ezért megerősítette posztján Märcz Tamás férfi és Bíró Attila női szövetségi kapitányokat.

A következő elnöki megbízásról a július 20-ra összehívott tisztújító közgyűlésen dönt majd az MVLSZ.

Kiemelt kép: waterpolo.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik