Sport koronavírus

Nem tud készülni az olimpiára a magyar pólóválogatott legnagyobb ellenfele

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben a Szerb Vízilabda Szövetség abban bízott, legalább a nyár egy részét arra tudja használni a férfiválogatott, hogy készüljön a jövő évi olimpiára. Egy pozitív eset miatt azonban lehet az egész terv borul.

Miért éppen Benedek Tibor?
A vízilabda hőse meghalt, de a rák sem győzte le, mert az életet, úgy, ahogyan szeretnénk mi itt élni, akik pirosban, fehérben, zöldben találnak haza, semmi nem győzheti le.

„Az volt az elképzelésünk, hogy a fiúk legalább a nyár egy részében együtt lehessenek, mert a jelenlegi helyzet azt mutatja, jövő év februárjáig nem lesznek válogatott meccseink. Addig pedig a lehető legtöbb napot együtt szerettük volna tölteni” – nyilatkozta Nemanja Marijan, a szerb szövetség főtitkára.

Azonban beütött a baj: két negatív teszt után, mivel nem csökkent a láza, harmadszor is koronavírus tesztet végeztek el a szerb férfi vízilabda-válogatott játékosánál, Nemanja Vicónál.

A harmadik teszt már igazolta a gyanút, vagyis elkapta a vírust. Mivel azóta elmúlt a láza, és jobban is érzi magát, így nem kell kórházba vonulnia, viszont kéthetes házi karanténba kényszerül – írta a Szabad Magyar Szó.

A szerb férfi vízilabda-válogatott orvosa, Ivan Marjanovic megerősítette mindezt, és közölte, hogy a szerb válogatott valamennyi aktivitását azonnal felfüggesztették.

„Korábban kétszer is teszteltük Vicót, s mindkét eredmény negatív lett. Először azért, mert fennállt a gyanú, hogy olyan személlyel érintkezett, akinél kimutatták a vírus jelenlétét, később pedig azért, mert folyamatosan magas volt a láza. Mivel a testhőmérsékletével kapcsolatban nem történt előrelépés, vagyis nem csökkent, hétfőn egy infektológus is megvizsgálta.

Csütörtökön érkezett az értesítés, amelyben közölték, hogy a teszt pozitív

– mondta Marjanovic.

Fájdalmas csend – gyertyagyújtással emlékeztek Benedek Tiborra
Több ezren mentek el a Margitszigetre, hogy megemlékezzenek a klasszis vízilabdázóról.

A Vaterpolo vesti honlapon megjelent cikk szerint a szerb válogatott valamennyi tervezett programját felfüggesztették. A Szerb Vízilabda-szövetség (VSS) közölte, valamennyi játékost azonnal teszteltek, s az eredményekről értesítik majd a közvéleményt.

Nemanja Marijan abban bízik, hogy a helyzet nem lesz súlyosabb.

Most várjuk az eredményt, és ezzel összefüggésben eldöntjük, folytatjuk-e az előkészületeket. A tervek szerint Zlatiborba mentünk volna, de majd meglátjuk, mit mutatnak az eredmények

– tette hozzá.

Kiemelt fotó: vizipolo.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik