Sport koronavírus

Van vészforgatókönyv is a női kézilabda-Eb-re

Vészforgatókönyvvel is készül a norvég és a dán szervezőbizottság a decemberi női kézilabda-Európa-bajnokságon. Az Aftonbladet szerint amennyiben a koronavírus szorítása nem engedne annyit, elképzelhető, hogy mindössze egy városban rendeznének mérkőzéseket.

A tervek szerint Norvégiában mindössze tíz válogatott teszi majd tiszteletét, a magyarok C csoportja mellett a D csoport négy-négy válogatottja, illetve az oslói végjátékra hozzájuk csatlakozik majd a másik ág két legjobbja.

Az EHF törölte a kézi-BL budapesti négyes döntőjét
A világjárvány miatt szeptemberre tolták, de akkor sem rendezik meg végül.

Múlt pénteken az Európai Kézilabda Szövetség ülésén (ahol döntöttek a női Bajnokok Ligája négyes döntőjének törléséről) azt is megvitatták, hogy a járvány miatt több tervnek is kell lennie.

Elkészült a női kézilabda-válogatott Európa-bajnoki menetrendje
Kétnaponta lépnek majd pályára a csapatok.

Erik Langerud, a norvégok főtitkára elismerte, az egyik forgatókönyv szerint elképzelhető az is, hogy a meccsek csak Trondheimben, Stavangerben vagy Oslóban lennének. Hogy melyikben lennének a legjobbak a feltételek, csak később derülhet ki.

Augusztus végén döntést kell hoznunk erről. Nem hiszünk az Európa-bajnokság lemondásában, inkább további megoldásokat keresünk

– nyilatkozta.

Amennyiben a helyzet úgy kívánja, a nézőszámot is redukálják, de a norvég szervezők remélik, hogy legalább 200 néző ott lehet a mérkőzéseken.

Dániában Herningben és Frederikshavnban rendeznek meccseket az eredeti tervek szerint, de vészhelyzet esetén valószínűleg ott is csak az egyik város lenne házigazda.

Kiemelt fotó: Twitter/EHF EURO

Ajánlott videó

Olvasói sztorik