Sport

Szerencsés sorsolást kapott a női kézilabda-válogatott az Eb-n

Csütörtök délelőtt sorsolta ki az európai szövetség (EHF) a női kézilabda Európa-bajnokság csoportjait. A decemberi, dán-norvég rendezésű tornán eredetileg selejtezők a koronavírus-járvány miatt maradtak el, így a legutóbbi, 2018-as Eb eredményei alapján állt össze a mezőny.

Magyarország a második kalapból várhatta a sorsolást, végül a C csoportba került Hollandia, Szerbia és Horvátország mellé. December 4-én a horvátok ellen kezdi a magyar csapat az Eb-t, majd 6-án jön Szerbia, 8-án pedig a világbajnok Hollandia.

Kerülhettünk volna erősebb csoportba is, de mindenkit óvnék attól, hogy örömtüzeket gyújtsunk, egy Európa-bajnokságon nyilvánvalóan nincsenek gyenge ellenfelek és gyenge csoportok. A 2018-as tornához hasonlóan újra találkozunk a világbajnok hollandokkal és a horvátokkal, a spanyol válogatott helyett ezúttal a szerbeket kaptuk, és nyilván pikáns lesz a találkozó, hiszen bő három hónappal később velük sorsdöntő meccset játszunk majd az olimpiai kijutásért, de senki ne gondolja, hogy bármit tartalékolnánk majd ellenük a trondheimi csoportkörben

– összegzett Danyi Gábor a magyar szövetség (MKSZ) Facebook-oldalán.

A középdöntőbe a csoportok első három helyezettje jut, itt AB- és CD-ágon folyik tovább a küzdelem, ami azt jelenti, hogy a norvég, román, a néme, lengyel négyesből kell majd három csapattal játszanunk továbbjutás esetén. Ilyen téren is szerencsésnek mondható a magyar csapat, az első kalapos francia, orosz párost is elkerülte.

Női kézilabda Európa-bajnokság

A csoport: Franciaország, Dánia, Montenegró, Szlovénia
B csoport: Oroszország, Svédország, Spanyolország, Csehország
C csoport: Hollandia, MAGYARORSZÁG, Szerbia, Horvátország
D csoport: Norvégia, Románia, Németország, Lengyelország

Kiemelt kép: MTI/EPA/Jamamura Hirosi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik