Sport

Szabadkártyát kapott a Szeged és az FTC a kézilabda BL-ben

A férfiaknál a MOL-Pick Szeged, a nőknél pedig az FTC-Rail Cargo Hungariaszabadkártyát kapott a kézilabda Bajnokok Ligája következő idényére, írja az MTI.

A 2019-es bajnokcsapatok, vagyis a férfiaknál a Telekom Veszprém, a nőknél a Győri Audi ETO KC helye már eddig is biztos volt a csoportkörben.

Nehéz elhagyni a világ legjobb csapatát, de Amorim jövőre visszavonulna
A Győri Audi ETO KC világbajnok brazilja csodálatos szezonra készül.

A férfiak mezőnyében a főtáblára került a válogatott átlövő, Máthé Dominik norvég klubja, az Elverum is, viszont Szita Zoltán lengyel, Bartók Donát spanyol és Császár Gábor svájci csapata, vagyis a Wisla Plock, az Abanca Ademar León és a Kadetten Schaffhausen nem kapott szabadkártyát.

„Sokan talán automatikusnak gondolják a magyar csapatok szabadkártyáit, de fontos tudni, hogy óriási harc, lobbizás folyik ezek elnyeréséért. A versenysorozat jelentősen szűkül, és az elmúlt évek résztvevői közül úgy tűnik, egy klub sem szeretne kimaradni.

A jelentkezések mindkét szakágban meghaladták a szabadkártyára kiírt helyek dupláját, még úgy is, hogy az EHF szigorúan szabályozza a megpályázható helyek számát országonként. Így az utolsó pillanatig sem lehettünk biztosak benne, hogy mind az FTC, mind a Szeged ott lehet a BL-rajtnál

– idézte az MKSZ közleménye Novák András operatív igazgatót.

Mocsai ünneplése paprikázta fel az ellenfelet a még ma is fájó olimpiai döntőben
A 2000-es olimpián hat góllal is vezetett a női kézilabda-válogatott, mégis a dánoké lett az arany.

A férfiaknál és a nőknél egyaránt 16 csapatos BL-főtábla sorsolását július 1-jén tartják.

A BL-csoportkör résztvevői

Férfiak: PPD Zagreb (horvát), Aalborg HB (dán), Barcelona (spanyol), Paris Saint-Germain (francia), THW Kiel (német), SG Flensburg-Handewitt (német), Telekom Veszprém, Vardar Szkopje (északmacedón), PGE Vive Kielce (lengyel), FC Porto (portugál), MOL-Pick Szeged, HBC Nantes (francia), RK Celje PL (szlovén), Meskov Brest (fehérorosz), Elverum HB (norvég), Motor Zaporozsja (ukrán)

 

Nők: Team Esbjerg (dán), Odense HB (dán), Metz HB (francia), Borussia Dortmund (német), Győri Audi ETO KC, Buducnost Podgorica (montenegrói), Vipers Kristiansand (norvég), SCM Ramnicu Valcea (román), Rosztov-Don (orosz), FTC-Rail Cargo Hungaria, Brest Bretagne (francia), CSZKA Moszkva (orosz), Krim Mercator Ljubljana (szlovén), Podravka Koprivnica (horvát), SG BBM Bietigheim (német), CSM Bucuresti (román)

Kiemelt fotó: Instagram/pickhandball

Ajánlott videó

Olvasói sztorik