Sport

Nehéz elhagyni a világ legjobb csapatát, de Amorim jövőre visszavonulna

Még két Bajnokok Ligája-elsőség és egy olimpiai érem Eduarda Amorim célja, mielőtt befejezi kézilabda-pályafutását – minden bizonnyal 2021 nyarán.

Szerencsés sorsolást kapott a női kézilabda-válogatott az Eb-n
Két első kalapos ellenféltől sem kell tartani.

A Győri Audi ETO KC világbajnok brazil átlövője Katarina Bulatovic meghívására Montenegróban pihen, és ott adott interjút a Mnerukomet.me portálnak.

„Régóta nem volt a kezünkben labda, nem tudom, milyen állapotban leszünk, hogyan alkalmazkodunk. Természetesen nem leszünk a legmagasabb szinten, de a többi csapat is hasonló helyzetben van. Az jó dolog az, hogy egy szezonon belül két Bajnokok Ligáját nyerhetünk. Egy bajnokság első része általában érdektelen, most azonban már a kezdetektől kezdve magas színvonalon kell játszanunk, ez motiváló erővel bír” – nyilatkozta.

Bár ismeri a „soha ne mondd, hogy soha” mondást, de úgy érzi, ez lesz az utolsó szezonja a profik között.

„Azt hiszem, hogy ez lesz a megfelelő idő a befejezéshez. A nyáron Tokióban akartam visszavonulni a válogatottságtól, így azonban az olimpia elhalasztása miatt egy sok munkával járó utolsó év vár rám.

Fáradt vagyok, nehéz szezon lesz, de olimpiai érmet nem nyertem még. Hátha összejön és akkor tökéletes véget ér a pályafutásom.

Elmesélte a Győrbe szerződésének történetét. A magyarok jól ismerték, hiszen a pekingi olimpián 11 gólt szerzett a válogatott ellen, és a Kometal Szkopje színeiben játszott a Győr ellen a Bajnokok Ligájában.

„2009 februárjában, azaz az évad közepén jöttem, mert Kometalnak anyagi problémái lettek, a szponzorok távoztak. Így elfogadtam a Győri ETO ajánlatát. A világ legjobb csapatából nehéz elmenni, főleg azért, mert győztes típus vagyok, és szeretem a címeket.

Egy ponton gondoltam arra, milyen jó lenne megnyerni a Bajnokok Ligáját egy másik klubbal, az kihívás lehet. De nem történt meg, jól érzem magam Győrben, így maradtam.

Ez a város egy olyan hely, ahol a lehető legjobban tudok játszani és folyamatosan fejlődön, tehát megvolt a motivációm, hogy maradjak. Örülök, hogy így döntöttem, mert a klub tisztel engem, a szurkolók pedig nagyon szeretnek.”

Kiemelt fotó: KISBENEDEK ATTILA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik