Sport

Fájdalmas csend – gyertyagyújtással emlékeztek Benedek Tiborra

Csütörtökön este csendes gyertyagyújtással emlékeztek Benedek Tiborra a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszoda bejáratánál. A játékosként háromszoros olimpiai bajnok, illetve világ- és Európa-bajnok, Világkupa-győztes, edzőként világbajnoki aranyérmes pólólegenda hetekkel a 48. születésnapja előtt, súlyos betegségben hunyt el.

Benedek Tibor emlékére: legendánk és a kifáraszthatatlan bokszzsák
47 éves korában meghalt Benedek Tibor háromszoros olimpiai, egyszeres világ- és egyszeres Európa-bajnok vízilabdázó. Kálnoki Kis Attila búcsúzik a legendás sportolótól.

Minden idők talán legjobb balkezes vízilabdázójáról rengetegen, egykori barátok, csapattársak, valamint az egyik legnagyobb riválisa, Aleksandar Sapic is megemlékezett, a szerb klasszis megindító bejegyzésében azt írta: bár személyesen sosem merte neki elmondani, de egyedül Benedek Tiborra nézett fel a sportágból, neki köszönhetően lett az, aki.

A nagy rivális Benedek Tiborról: Sosem bocsátom meg magamnak, hogy nem mondtam el, mennyit jelentettél nekem
Nagy csatákat vívtak a medencében, de Alekszandar Szapics rengeteget köszönhet az egykori ellenfélnek.

A margitszigeti csendes gyertyagyújtást a Magyar Vízilabda Szövetség, valamint Benedek utolsó klubja, az UVSE hirdette meg 21 órára. Már abban az időpontban sokan megjelentek, hogy leróják tiszteletüket Benedek Tibor emléke előtt, de még utána is érkeztek emberek, a sor a szökőkútig elért. Több ezren vettek részt a megemlékezésen.

A képre kattintva galéria nyílik:

Galéria
Fotó: Farkas Norbert/24.hu

Megjelentek sportvezetők, politikusok és sportolók. Gyertyát gyújtott Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Karácsony Gergely főpolgármester, Märcz Tamás, a férfiválogatott szövetségi kapitánya, a magyar férfi és női nemzeti csapat tagjai, Benedek Tibor korábbi játékostársai, utolsó csapata, az UVSE tagjai is, és több más sportág képviselői is.

Megemlékeztek Kárpáti Györgyről is, aki 1952-ben, 1956-ban és 1964-ben volt az olimpiai aranyérmes vízilabda-válogatott tagja, és aki június 17-én, 84 éves korában hunyt el.

Kiemelt kép: Farkas Norbert/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik