Sport

Utolsó klubja elbúcsúzott Benedektől: Úgy folytatjuk, hogyha lenézel ránk, büszke lehess

A csütörtök hajnalban elhunyt Benedek Tibor mindenkire nagy hatással volt, a csapattársakra, az ellenfelekre, és ránk is, akik csak figyeltük őt, csodáltuk a legyőzhetetlen akaratát és a magával ragadó kisugárzását.

Benedek Tibor emlékére: legendánk és a kifáraszthatatlan bokszzsák
47 éves korában meghalt Benedek Tibor háromszoros olimpiai, egyszeres világ- és egyszeres Európa-bajnok vízilabdázó. Kálnoki Kis Attila búcsúzik a legendás sportolótól.

Benedek utolsó klubja az UVSE volt, ahol fiatal játékosok leshették el tőle a sportág fortélyait. A háromszoros olimpiai bajnok által irányított, 19,7 év átlagéletkorú csapat bejutott a pólóbajnokság felsőházi rájátszásába, és még Benedek is elismerte, hogy időnként lenyűgözte őt, amit a fiaitól látott.

Benedek Tibor: Néha én is csak tátom a számat
A háromszoros olimpiai, világ és Európa-bajnok vízilabdázó elmeséli, mit is jelent az utánpótlásnevelés. Interjú.

A sors tragédiája, hogy Benedek nem tudja befejezni a megkezdett a munkát, de az UVSE-nél sosem fogják őt elfelejteni, erről árulkodnak Lovas Péter elnök búcsúszavai.

Azután, hogy játékosként elértél mindent, mi elérhető, kapitányként is világbajnok lettél. Ilyen eredmények után lettél a mi Mesterünk. Tizenéves gyerekeknek adtad át a tudást, az akaraterőt, azokat az értékeket, amelyek Téged is a legnagyobbá tettek. Csodát tettél. Halálod a maradék hitemet vette el, hogy higgyek az élet igazságosságában. Végtelenül büszkék és szerencsések vagyunk, hogy 3 évet Veled dolgozhattunk. Úgy folytatjuk, hogyha lenézel ránk, büszke lehess. Nyugodj békében!”

A nagy rivális Benedek Tiborról: Sosem bocsátom meg magamnak, hogy nem mondtam el, mennyit jelentettél nekem
Nagy csatákat vívtak a medencében, de Alekszandar Szapics rengeteget köszönhet az egykori ellenfélnek.

Kiemelt kép: Facebook.com/UVSE.Official/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik