Sport

Megszűnhetnek a kézilabdában a túlárazott szerződések

Bartha Csaba maradt az elnök

2020. június 2-tól újabb három évre megválasztották Bartha Csabát a Győri Audi ETO KC elnökének. A klubvezető 2016. augusztus 2-től tölti be tisztségét az egyesület vezetésében, és az azóta eltelt időszakban a klubbal három Bajnokok Ligájá, három magyar bajnoki címet és Magyar Kupa-aranyérmet szerzett.

Szabó Tamás, a Győri Audi ETO KC kommunikációs és nemzetközi igazgatója a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt arról, hogy a kézilabdában a túlárazott, nagyon komoly szerződések valószínűleg megszűnnek. A klubok mindenhol reálisabb összegeket fognak ajánlani, ám úgy tűnik, a szponzorok elvándorlása talán mégsem lesz olyan drámai, mint ahogy azt előtte gondoltuk, és talán a győri klub megerősödve jön ki majd ebből a helyzetből

„A koronavírus rövidtávon kevésbé, inkább középtávon fogja éreztetni hatását. Nyilván lesznek azonnali változások is, de én azt hiszem, hogy ez a vírushelyzet okozta változás és ez a leállás azért sokakat elgondolkodtat.

Bizakodó vagyok, hogy nálunk, Győrben nem lesz nagy földindulás, és megerősödött állapotban tudunk kijönni ebből a helyzetből

– nyilatkozta Szabó.

Hozzátette, látni kell, hogy vannak olyan szegmensek a kézilabdán belül is akár női, akár férfi vonalon, amik azért nemzetközi szinten válnak bizonytalanná.

„A túlárazott, nagyon komoly szerződések szerintem meg fognak szűnni, mindenhol realisztikusabb összegeket fognak ajánlani. De ezt még nagyon korai mondani, hiszen még nem láttuk át igazán a hatását. Ami a bizonyos, hogy az első hírekkel ellentétben nem beszéltünk szeptemberig tartó járványról talán, hiszen már most enyhítenek a szabályzásokon, ez pedig mindenképpen afelé mutat, hogy talán nem lesz olyan mértékű a visszaesés, a csökkenés vagy a szponzorok elvándorlása, mint amelyre előzetesen lehetett számítani, amikor az első nagyon negatív híreket hallottuk.”

Lehet, hogy a Final Fourig megtartja klasszisát az ETO kézicsapata
Bartha Csaba elnök szerint az ő keretük sosincs kész.

A kommunikációs vezető azt is elmondta, reméli, hogy Katarina Bulatovic valóban pályára tud majd lépni zöld-fehér mezben a szeptemberi budapesti Final4-on. A 2020-21-es szezon sorsolását a hírek szerint július elsején rendezik.

Kiemelt fotó: Facebook/Győri Audi ETO KC

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik