Sport koronavírus

Tartozások, zárt uszoda, száz várakozó gyerek – bajban van az Egri Úszó Klub

Nagy a baj az Egri Úszó Klub háza táján, derült ki az utánpótlássport.hu szombati beszámolójából.

Az egyesület edzői március óta nem kaptak fizetést, az uszoda zárva van, miközben száznál is több gyerek várja a folytatást.

Az Utánpótlássport Kovács Ottót, az egyesület elnökét és vezetőedzőjét kérdezte a helyzetről.

Nagy bizonytalanságban vagyunk, körülbelül óráról órára változik a helyzet. Kettős problémával küzdünk: az egyik, hogy körülbelül három hete írtam egy levelet a polgármester úrnak, hatvan szülő aláírásával, hogy mikor tudjuk elkezdeni az edzéseket, mikor nyitják az uszodát, arra azóta sem kaptunk választ. A másik kérdésünk pedig, hogy anyagilag mikor támogat minket az önkormányzat, ami immár öt hónapja nem történt meg. Illetve március végén kaptunk egymillió forintot, de az csupán a befizetési kötelezettségeinkre volt elegendő

– mondta a többek között Holló Balázs és Békési Eszter felkészülését irányító edző.

Kovács elmondta, az év első hónapjaiban már évek óta nehézséget jelent számukra a forráshiány, de ekkora kiesés még sosem volt, a baj pedig még nagyobb lehet, mivel 2020-ra azt a hírt kapták, hogy az idén a tavalyi költségkeret felével gazdálkodhatnak. Majd ha megjön.

„Jelenleg körülbelül száz-százhúsz gyereket foglalkoztunk, ennyien nem tudnak edzésre jönni. Az országban gyakorlatilag minden uszodát kinyitottak, csak az egrit nem. Tehát mindenki edz már, csak mi nem. Úgy számolunk, hogy június nyolcadikán már tudunk normális edzést tartani, de már most többektől hallottuk, nincs kedvük tovább csinálni, ezért biztosan lesz létszámveszteségünk is.”

A szövetség jóvoltából Holló és Békési Balatonfűzfőn készülhetett, de mióta a klubokra bízta a szövetség a válogatott úszók edzéseit, újra várakozniuk kell, míg vízbe ugorhatnak. Kovács az Eger TV-nek azt mondta, lényegében csődbe került a klub.

Kiemelt kép: egriugyek.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik