Sport

Vádat emeltek a focibíróra támadó öregfiúk ellen

A Gyöngyösi Járási Ügyészség vádat emelt két férfival szemben, mert az Öregfiúk Bajnoksága keretében megrendezett kispályás labdarúgó mérkőzésen bántalmazták a bírót egy szabadrúgás megítélése miatt.

A gyöngyösi főiskola műfüves pályáján megrendezett tavaly szeptemberi meccs 47. percében a játékvezető szabadrúgást ítélt a vendégcsapatnak, az egyik játékos igazságtalannak érezte a döntés, ezért szidalmazni kezdte őt. Ezért sárga lapos figyelmeztetésben részesült, a csapattársa ekkor másfél méterről szándékosan hátba rúgta a bírót a labdával, aki ezért azonnal kiállította.

A korábban sárga lapot kapó játékos ekkor nekirontott a neki háttal álló játékvezetőnek, a nyakánál fogva megragadta, meglökte, majd meg is ütötte őt. A bíró ezután ezt a játékost is kiállította, majd lefújta a találkozót.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság miatt nyújtott be vádiratot a két férfival szemben, melyben arra tett indítványt, hogy a bíróság büntetővégzésben az egyikre pénzbüntetést szabjon ki, míg a másikkal szemben próbára bocsátást alkalmazzon.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik