Sport

„Türelmesen ki kell várnom, hogy még jobb játékos legyek”

Háfra Noémi örömmel éli meg az egyéni és csapatsikereket, fárasztó időszakon van túl, de bevallja, a járvány miatt kialakult helyzet a pihenésre is jó volt. Az FTC-Rail Cargo Hungaria válogatott balátlövője a Sport TV Mai helyzet című műsorában azt mondta, Elek Gábor tudja kihozni belőle a maximumot.

„Az elmúlt két hónapban egy kicsit tudtunk regenerálódni. Nagyon sok volt a meccs, és a stresszes időszak java még most jött volna” – mondta a koronavírus-járvány okozta leállás pozitívumáról.

Elárulta, az édesanyja nagyon sokat segített neki mindig abban, hogy a maximumot tudja nyújtani. Szeretne még tovább fejlődni, ehhez azonban meg kellett tanulnia türelmesnek lenni.

Külföldön lett főnök a magyar kéziválogatott egyik legfontosabb stábtagja
A januári Eb-n csak jót mondtak róla a válogatott játékosai.

A sikerek gyorsan, folyamatosan jöttek, engem is váratlanul értek, mert nem gondoltam, hogy ilyenekre képes vagyok. Majd jött egy időszak, amikor picit megálltam

Ugyanazt tudom nyújtani, mint eddig, és még magasabbra szeretnék jutni. De türelmesen ki kell várnom, hogy a stagnáló időszak után jöjjön egy ugrás feljebb, és még jobb játékos legyek.”

Újra válogatott lenne a veszprémi kéziklasszis
Petar Nenadic visszatér, ha a szerbek új szövetségi kapitánya igényt tart rá.

Elmondta, nagyon sokat köszönhet Golovin Vlagyimirnak, aki egy évig az edzője volt az MTK-ban.

„Rossz volt a technikám az átlövéseknél. Ez a Fradiban nem jött úgy ki, mert nem kaptam még annyi szerepet, hogy sokat lőjek. Ekkor Vova ki tudta belőlem hozni, hogy egy érett átlövő legyek, és kapjak annyi játékpercet, amit most már a Fradiban is nagyon jól fel tudok használni. Utána ő lett a juniorválogatott edzője, aminek nagyon-nagyon örültem. Nagy erőfeszítéssel ki tudta belőlünk hozni a maximumot, és meg tudtuk nyerni a vb-t.”

Ami a válogatott megbízott kapitányait illeti: Danyi Gáborral még nem dolgozott, Elek Gábor viszont annak az edzőnek tartja, most ki tudja hozni belőle a maximumot.

Kiemelt fotó: JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik