Sport

Nagy kihívás lehet Háfrával és Lékaival versengeni

Otthon is elvégezhető kihívások formájában, Diákolimpia GameTime néven indított játékos felhívása keretében kívánja a tanévben félbeszakadt versenysorozatát népszerűsíteni a szervező Magyar Diáksport Szövetség.

A Diákolimpia GameTime néven futó öthetes program nyolc sportág összesen 72 kihívását tartalmazza, amelyeket a sportágak kiválóságai mutatnak be a gyerekeknek.

Kézilabdában Háfra Noémi és Lékai Máté, labdarúgásban Vincze Ottó, Juhász Roland és Nagy Ádám, kosárlabdában Studer Ágnes, röplabdában Szakmáry Gréta, tornában Böczögő Dorina, atlétikában Baji Balázs, asztaliteniszben Majoros Bence mutatja segít, míg a multisport-kihívások közzétételére Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakos vállalkozott.

Az egyes kategóriákban három nehézségi fokozatban 9-9 kihívást kell teljesíteni a diákoknak a tanév végéig folyamatosan, és a teljesítésekről szóló videókat fel kell tölteni a program weboldalára.

A leglelkesebb résztvevő diákok, a legtöbb tanulót bevonó pedagógusok sportszer és sportruházat díjazásban részesülnek. A kihívások a Diákolimpia III-IV. korcsoportjának életkorához (11-14 év) igazodnak, így a játékban hivatalosan ez a korosztály tud részt venni, hiszen az ezekben a korcsoportokban induló tanulók rendszerint az összes diákolimpiai résztvevő mintegy felét teszik ki.

Kiemelt fotó: SEBASTIEN BOZON / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik