Sport

A visszavonult kézis: Kicsit méltatlannak éreztem az egészet, így kell búcsúzni?

Beszámoltunk róla mi is, hogy a 211-szeres magyar válogatott kézilabdázó, Zubai Szabolcs úgy döntött, nem folytatja pályafutását.

Családi okok miatt visszavonul a 211-szeres magyar válogatott kézilabdázó
Befejezi pályafutását az EHF-kupagyőztes, magyar bajnok Zubai Szabolcs.

A Nemzeti Sportnak adott interjúban Zubai elárulta, hogy már idény közben megfogalmazódott benne a visszavonulás gondolata, és hogy párját nem akarta magára hagyni két gyerekkel.

Ő eddig is nagy áldozatokat hozott értem. Most rajtam volt a sor

– fogalmazott a beállós, aki elismerte, Szegedről szeretett volna visszavonulni, de végül másképp alakultak a dolgai. A Szegeddel bajnokságot és EHF Kupát nyert az ott töltött tíz éve alatt, majd 2018-tól az Orosházában játszott. Az Orosháza 11. helyen állt a tabellán, de a bajnokságot végül nem fejezték be a koronavírus-járvány miatt.

A feljutás után a bennmaradásért harcoltunk, és a koronavírus ugyan közbeszólt, de a jó tavaszunknak köszönhetően így is megőriztük volna az NB I-es tagságunkat. Kicsit méltatlannak éreztem az egészet: így kell abbahagyni egy karriert, így kell elbúcsúzni? Közben az élet nem állt meg, megtaláltam életem párját, és megszületett a kislányom – van tehát, ami kárpótol

– osztotta meg az érzéseit.

Zubainak a válogatottal a 2012-es olimpián elért negyedik hely a legjobb eredménye, és bár gyerekként az volt az álma, hogy úszóként jusson el egy olimpiára, végül ez kézilabdázóként sikerült neki.

Kiemelt kép: MARIJAN MURAT / DPA / dpa Picture-Alliance

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik