Sport

Nagy visszatérővel erősít a világ egyik legjobb kézicsapata

Impozáns éremkollekcióval rendelkezik az olimpiákról Marit Malm Frafjord, aki a norvég válogatottal 2008-ban és 2012-ben is aranyérmet nyert, 2012-ben pedig bronzérmes lett, de van egy vb- és négy Eb-elsősége is.

Frafjord 2018-ban bejelentette a visszavonulását, de aztán mégis visszatért, jelenleg a dán Esbjerg játékosa. A 34 éves beállós a válogatottban is tartott egy kisebb szünetet, de most úgy döntött, ismét a szövetségi kapitány rendelkezésére áll.

Nagyon örülök annak, hogy Maritnak van kedve újra felvenni a harcot a csapatba kerülésért. Azt gondolom, jó dolgok történtek vele az elmúlt időben Esbjergben, és ez a válogatottságára is jó hatással volt

idézte a Daniasport.hu a norvég kapitányt, Thorir Hergeirssont. Ahogy a magyar, úgy a norvég válogatottnak is selejtezőt kell vívnia, hogy kijusson az olimpiára, az északiak Montenegróval, Romániával és Kínával mérkőznek majd meg, a négyesből két csapat lehet ott a jövő nyárra halasztott tokiói játékokon.

A norvégok június elején két csoportban meg is kezdik a felkészülést, a keretben Silje Solberg (Siófok), Amanda Kurtovic (Győri Audi ETO KC) és Kari Brattset (Győri Audi ETO KC) révén három magyarországi légiós található. A norvég válogatott a tavalyi, Japánban rendezett világbajnokságon meglepetésre lemaradt a dobogóról, és negyedikként zárt.

Kiemelt kép: Jonathan NACKSTRAND / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik