Sport

Elpártoltak a szponzorok az egri pólócsapat mellől

A Magyar Vízilabda Szövetség hétfőn jelentette be, hogy törölte a 2019/2020-as szezonra vonatkozóan minden versenysorozatát, nem hirdetnek bajnokot és kiesőket sem, azt pedig csak később döntik el, mely csapatok vehetnek részt majd a nemzetközi kupákban. Nem sokkal a határozat előtt adott ki egy közleményt az Eger, amelyben az állt, hogy fizetésképtelenné vált az első csapatot működtető Kft., így minden alkalmazottnak felmondtak.

Egerben mindenkinek felmondtak, fizetésképtelen a pólóklub
Egyelőre nem tudni, ezzel meghalt-e a vízilabda a városban.

„Az Egri Vízilabda Kft. vezetősége és irodai alkalmazottai a továbbiakban adminisztratív tevékenységüket társadalmi munkában végzik. Célunk a több mint 300 gyermek sportolását szervező 110 éves Egri Vízilabda Klub megmentése a 100 százalékos tulajdonában álló Egri Vízilabda Kft-t érintő problémák mellékhatásaitól” – zárult a közlemény.

Okként a korábbi vezetőség által kötött szerződéseket és a városi támogatás elmaradását nevezte meg a klub, majd ezt erősítette meg a Kossuth Rádiónak Szécsi Zoltán, az Egri Vízilabda Kft. ügyvezető elnöke. A háromszoros olimpiai bajnok kapus azt mondta, a szövetségi támogatás rendben megérkezett hozzájuk,

a főtámogatón kívül viszont a többi szponzor elpártolt mellőlük a „régi szerződések körüli vizsgálatot követően”, az önkormányzat pedig nem döntött még az idei sporttámogatásról.

„Nem látom a jövőjét ennek a Kft.-nek, amit hét évvel ezelőtt alapított a klub azért, hogy kiszervezze az első csapat tevékenységét. Sokkal inkább az látszik, merre mehet tovább az egri vízilabda: ez mindenképp a saját utánpótlásra való támaszkodás” – mondta Szécsi, aki megjegyezte, hogy az utánpótlásban tele vannak lyukas korosztályokkal, az első csapatban csak két egri játszik, de ők is padoznak.

Azt nem tudja még, hogy az első, másod- vagy harmadosztályban szerepel majd az Eger, ehhez a sporttörvény nyújthat majd segítséget a klubnak és a szövetségnek, de szerinte a következő szezonban sem női, sem férfi fronton nem lesz egri csapat az első osztályban.

Csodára lenne szükség hozzá. Természetesen van olyan verzió is, de egyelőre nem látom a realitását

– ezt már a Digi Sportnak mondta, ahol azt is megemlítette, hogy egy két és fél évet felölelő NAV-vizsgálat okozta a csapat vesztét, amely komoly megállapítással és hozzávaló szankcióval zárult. „Ha mindenről tudok előre, akkor el sem vállalom ezt a feladatot” – tette hozzá.

Az egri közleményt követően jelentkezett a város polgármestere, Mirkóczki Ádám, aki azt írta, hogy értetlenül áll Szécsi bejelentése előtt, hiszen április 28-án – amikor tájékoztatta a város vezetését – még nem beszélt arról, hogy március végén felbontotta volna minden játékos szerződését, vagy hogy minden alkalmazottól megvált volna. Hozzátette, az önkormányzat nem tulajdonosa és nem döntéshozója az Egri Vízilabda Kft.-nek, az ott kialakult körülményekért így nem tud felelősséget vállalni. Az önkormányzat feladata, hogy az utánpótláskorú sportolóknak és az őket nevelő edzőknek biztosítsa a feltételeket a folytatáshoz, és ezért mindent meg fog tenni.

Kiakadt az egri polgármester a csődöt jelentő vízilabdázókra
Mirkóczki Ádám jelezte, az önkormányzat nem tulajdonosa az Egri Vízilabda Kft.-nek.

Pár hónapja már volt egy furcsa ügy az egri pólósoknál: az Index birtokába jutott egy levél, ami kifizetetlen számlákról, eltűnt tao-pénzekről, szabálytalan szerződésekről és megsemmisített iratokról szólt, és amely a korábbi vezetést tette ezért felelőssé. A levelet elvileg Szécsi küldte a város előző polgármesterének, de előbb azt mondta a lapnak, hogy feltörték a gépét, majd úgy emlékezett, hogy ez a levél csak piszkozat volt, illetve arra hivatkozott, hogy csak egy korábbi elnökségi tag megbízhatóságát akarta tesztelni. Majd pont a levélben érintett kérdésekben állítólag lezajlott egy belső vizsgálat, ami viszont mindent rendben talált.

Kerestük Szécsi Zoltánt, későbbre ígért tájékoztatást.

A magyar vízilabdával kapcsolatos hír, hogy a szombathelyi klub jelezte, nem tudja vállalni az ob I-es indulást a következő szezonban.

Nem vállalja az élvonalat az egyik vízilabdacsapat
Nem engedheti meg magának anyagilag az ob I-et.

Ki indul az ob I-ben?

Létszámot nem tervez csökkenteni a szövetség, márpedig egy hely biztosan megüresedik a férfi élvonalban. Vári Attila, a szövetség elnöke a vlv.hu-nak elmondta, a Nagykanizsa és a KSI párharca dönti majd el, ki váltja a Szombathelyt az ob I-ben, Egerben pedig szerdán lesz elnökségi ülés, azt még megvárják.

Kiemelt kép: MTI/Komka Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik