Sport

Kiakadt az egri polgármester a csődöt jelentő vízilabdázókra

Miután hétfő kora délután egri vízilabdacsapatot működtető Egri Vízilabda Kft. ügyvezető elnöke, Szécsi Zoltán jelezte, hogy a korábban minden év április 15-ig beérkezett városi támogatás elmaradásának következtében fizetésképtelenné váltak, közleményt adott ki Mirkóczki Ádám polgármester is.

Mirkóczki jelezte, értetlenül áll Szécsi bejelentése előtt, hiszen április 28-án – amikor tájékoztatta a város vezetését – még nem beszélt arról, hogy március végén felbontotta volna minden játékos szerződését, vagy hogy minden alkalmazottól megvált volna.

Az egri önkormányzat nem tulajdonosa és nem döntéshozója az Egri Vízilabda Kft.-nek, így az ott kialakult anyagi körülményekért semmilyen szinten nem tud és nem is fog felelősséget vállalni, mert az kizárólag az Egri Vízilabda Kft.-t irányítók felelőssége

– áll a közleményben.

A polgármester rávilágított, az önkormányzat abban érdekelt, hogy az utánpótláskorú sportolóknak és az őket nevelő edzőknek biztosítsa a feltételeket a folytatáshoz, és ezért, vagyis az egri vízilabda sikere érdekében mindent meg fog tenni.

A klub honlapján megtalálható terv szerint tavaly majdnem 503 millió forint volt a klub bevétele és ebből 475 milliót a tao tett ki, a többit saját bevételként (tagdíj, jegybevétel) könyvelték el. Önkormányzati támogatás 2018-ban és 2019-ben sem volt.

2020-ra 20 milliót irányzott elő az önkormányzat, de a 376,54 milliós bevételből 306,5 milliót így is a tao tesz ki.

Kiemelt fotó: Facebook/Egri Vízilabda Klub

Ajánlott videó

Olvasói sztorik