Sport

Egerben mindenkinek felmondtak, fizetésképtelen a pólóklub

Közleményt adott ki az Egri Vízilabda Kft., amely jelezte, a klub fizetésképtelenné vált, ezért minden alkalmazottól megváltak.

„Az Egri Vízilabda Kft. a korábbi vezetőség által kötött szerződések és a korábban minden év április 15-ig beérkezett városi támogatás elmaradásának következtében fizetésképtelenné vált.

A fentiek következtében a mai nappal minden alkalmazottunknak felmondtunk rendkívüli felmondással.

Az Egri Vízilabda Kft vezetősége és irodai alkalmazottai a továbbiakban adminisztratív tevékenységüket társadalmi munkában végzik.

Célunk a több mint 300 gyermek sportolását szervező 110 éves Egri Vízilabda Klub megmentése a 100 százalékos tulajdonában álló Egri Vízilabda Kft-t érintő problémák mellékhatásaitól” – írta közleményében a klub.

Ennyi volt a pólószezon, elmarad a bajnokavatás
Minden versenysorozatát törölte a Magyar Vízilabda Szövetség.

A Magyar Nemzet kérdésére, miszerint ez a közlemény egyenlő-e a klub halálával, Szécsi Zoltán, az Egri Vízilabda Klub elnöke ennyit mondott szűkszavúan:

E pillanatban fogalmam sincs.

A Vlv.hu-val már bőbeszédűbb volt, a szakportálnak megerősítette, hogy március 31-gyel minden játékos szerződését megszüntették.

„Első körben az Egri Vízilabda Klub megmentése a cél. Tényleg több mint 300 gyermek sportol nálunk, 13 utánpótláscsapatunk van. A legfontosabb, hogy ezt a nagy értéket, amely a 2010-es évek második felében nagyon el lett hanyagolva, újra értékké varázsoljuk, hiszen jelenleg az utánpótlásunk is alsóházas. Lyukas korosztályaink vannak, kevesen érkeznek az ifiből kiöregedve a nagy csapathoz. Elsősorban ezen szeretnénk most változtatni.”

Kiemelt fotó: Facebook/Egri Vízilabda Klub

Ajánlott videó

Olvasói sztorik