Sport

„A politika felhasznált bennünket” – nem értik menesztésüket az érdi kéziedzők

Másfél hete jelentette be az Érd női kézilabdacsapatának vezetése, hogy a megváltozott finanszírozási feltételek miatt változásokra kerül sor: a profi játékosok mellett a Szabó Edina, Rácz Marianne edzőpárossal is szétválnak útjaik.

„A klub honlapjáról tudjuk mi is, mi történt, mert hivatalos iratokat azóta sem vehettünk kézhez. Sokféleképp lehet elválni, mi érthetetlenül ezt kaptuk, az elvárható minimumra sem voltunk érdemesek, noha a legjobb tudásunkat tettük bele a munkánkba” – nyilatkozta az Indexnek a korábbi vb-ezüstérmes, hétszeres BEK-győztes kapus, Rácz Marianne.

Van és lesz is még kézilabdacsapat Érden
A polgármester szerint megmutatják a világnak, hogy velük számolni kell.

Szerinte teljes pálfordulás történt, hiszen a tavalyi önkormányzati választás után az új polgármester, Csőzik László még BL-álmokról és új szponzorok bevonásáról beszélt, majd kiderült, a jelenlegi keretre sincsen pénz.

„Elfogadtuk, hogy a bennmaradás lesz a cél, új lesz a koncepció. Ehhez is a nevünket adtuk volna, nem áll messze tőlünk fiatal játékosok felépítése és menedzselése” – tette hozzá Rácz.

Ezt követte a menesztés.

Egyre inkább az a helyzet, hogy a politika felhasznált bennünket, a csapat tagjait. Ezzel nem jó szembesülni, ezen a pályán idegenül mozgunk.

Két napja Szabó Edina a Digi Sport Reggeli Start című műsorában ugyancsak arra panaszkodott, hogy nem kaptak hivatalos papírt arról, hogy nem számítanak rájuk Érden.

Az Érdről tíz év után távozó edző meghatódottan azt mondta játékosairól, hogy „szeretném őket megvédeni: nem azért mentek el, mert pénzéhes perszónák, hanem mert válogatott élsportolók, aki keresik azt, hogyan tudnak előrébb lépni. Ezek az emberek nagyon szerették Érdet, élő szerződésük volt, nem akartak elmenni, de megértették a helyzetet. Nagyon becsülöm őket ezért, és rettentően bántja őket a dolog ma is.”

Kiemelt fotó: Facebook/ÉRD Handball

Ajánlott videó

Olvasói sztorik