Sport

Az érdi kéziseknek óriási eredmény lenne az NB I-ben maradás

Néhány korábbi játékossal már felvette a kapcsolatot az Érd női kézilabdacsapata, több nagy klub kölcsönadja a tehetséges fiatalját, ennek ellenére Szabó Edina úgy érzi, a 2020–21-es szezonban óriási eredmény volna az NB I-ben maradás.

Három játékosa maradt az érdi női kézilabdacsapatnak
A megváltozott körülmények miatt mindenki távozik, Szabó Edina és Rácz Marianne fiatalokból építene csapatot.

„Miután az önkormányzat magasnak tartotta a bérköltséget, és úgy döntött, csökkenti a támogatást. Rácz Marianne-nal összeállítottunk egy minimál költségvetést, hogy a csapat megmaradhasson, és legyen átmeneti év, amelyben átszervezik a klubot, de ez sem fért bele az elképzelésekbe… Most ott tartunk, hogy a múlt hét szerdán a polgármester úr megbízott minket azzal, készítsünk tervet, milyen játékosokból állhatna össze az NB I-es csapat” – nyilatkozta Szabó Edina az Érd női kézilabdacsapatának edzője a Nemzeti Sportnak.

A tíz éve a klubnál dolgozó szakember szerint nagy szakmai felelősség mély vízbe dobni a fiatalokat.

A tervek szerint két tapasztaltabb kézilabdázónk lesz, az egyikük legutóbb is az Érdet erősítette, a másik korábban játszott nálunk.

„Néhány korábbi kézilabdázó jelezte, szívesen visszatérne, egy-kettővel fel is vettük a kapcsolatot. Továbbá több nagy klub kölcsönadja tehetséges, már élvonalbeli tapasztalattal felvértezett fiatalját. Egy kézilabdázóval tárgyalunk a legutóbbi idény keretéből, és persze többen érkeznének az utánpótlásunkból.”

A terv az, hogy olyan csapatot rakjanak össze, amely a következő évben sikerrel szerepel.

Óriási eredmény volna az NB I-ben maradás, továbbá sikernek tartanám, ha úgy átszervezik a klubot, hogy a játékosoknak hosszú távon legyen lehetőségük fejlődni

– tette hozzá.

Kiemelt fotó: Facebook/ÉRD Handball 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik