Sport

Már nem Szabó Edina az Érd női kézicsapatának edzője

Kedd délelőtt Csőzik László, Érd polgármestere a közösségi oldalán hosszan írt a megváltozott helyzetről, és arról, hogy új korszakot nyitnak a helyi kézilabdában.

Van és lesz is még kézilabdacsapat Érden
A polgármester szerint megmutatják a világnak, hogy velük számolni kell.

„Maradunk az NB I-ben, új csapattal, új játékosokkal, új edzőkkel, de jóval kevesebbet költve az érdi adófizetők pénzéből” – írta, és ebből a mondatból felsejlett az edzőváltás ténye is.

Ugyan a polgármester a 24.hu megkeresésére nem reagált, a klub kora délután hivatalos közleményben tudatta, hogy a Szabó Edina, Rácz Marianne edzőpárossal is szétválnak útjaik.

„Az elmúlt hónapok bizonytalan időszaka a mai nappal véget ért! Az Érdi Sport Kft. finanszírozási feltételei a jövőben megváltoznak. Ezért nemcsak a profi játékosokkal, de –- szakmai döntés alapján –- az edzőpárossal is szétválnak útjaink.

Mind a Sport Kft., mind a város nevében megköszönve munkájukat, további sportsikereket kívánunk Szabó Edinának és Rácz Mariannak. Érd sportközönsége mindig hálás lesz az elért eredményekért.

Az elmúlt 10 évben városunk sokat köszönhetett mindazoknak, akik az érdi kézilabdát ismertté tették. Az eredmények, a sikerek a történelem lapjain örökre megmaradnak. A helyi szurkolók, de az ország kézilabda rajongói sem felejtik el ennek az időszaknak a nagy csatáit. A bajnoki bronzérmeket, a kupaezüstöt, vagy az EHF-mérkőzések fantasztikus hangulatát és magyar válogatottban szereplő érdi játékosokat.

Egy korszak ugyan véget ért, de a mai nappal egy új időszámítás is kezdetét veszi!” – olvasható a közleményben.

Az Érdi Sport Kft. vezetése megkezdte a tárgyalásokat egy olyan szakmai stábbal, amely

a felvázolt célok és finanszírozási feltételek mellett garanciákat tud nyújtani az utánpótlás-nevelés valódi megteremtéséhez, az érdi kézilabda fokozatos üzleti alapokra helyezéséhez, a szponzorok, támogató partnerek bevonásához és az új játékoskeret kialakításához.

Kiemelt fotó: Facebook/ÉRD Handball

Ajánlott videó

Olvasói sztorik