Sport koronavírus

Segítettek a klub dolgozóin a siófoki kézisek

A Siófok KC női kézilabdacsapatának játékosai lemondtak a fizetésük egy részéről, hogy így segítsenek a klub alkalmazottjain a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben.

A klub hivatalos honlapja szerint a vezetőség a hosszú távú stabilitás érdekében tárgyalásokat folytatott a játékosokkal, a szakmai stábbal és a klubban dolgozó emberekkel a fizetésük átmeneti csökkentéséről.

„A legbutább döntés, amit valaha láttam” – mondta a siófoki edző a szezon lezárásáról
Bár jól alakult a szezon a Siófok női kézicsapata számára, a koronavírus-járvány miatti leállást követően két döntés is hátrányosan érintette.

A tárgyalások eredményeként a játékosok és a stábtagok feltétel nélkül elfogadták, hogy a bérüket áprilistól júniusig egységesen 30 százalékkal csökkentett összegben kapják meg. A klub alkalmazottjai 25 százalékos bércsökkentéssel számolhatnak az áprilistól júniusig terjedő időszakban.

Először is szeretném kiemelni a felnőtt csapat játékosainak és stábjának a hozzáállását a bércsökkentést illetően. Nerea Pena, a csapat kapitánya külön jelezte nekem, hogy szeretnének segíteni a klubban dolgozó embereknek azzal, hogy lemondanak a fizetésük egy részéről. Ennek is köszönhető az, hogy nem kellett drasztikusabb döntéseket hoznunk

– nyilatkozta Fodor János ügyvezető

„Az alkalmazottaknak is köszönöm a rugalmasságot, sokan biztosítottak arról, hogy a nehézségek ellenére is mindenben a klub mellett állnak. A rendkívüli gazdasági helyzet, a versenysorozatok idő előtti lezárása és az elmaradt bajnoki, hazai és nemzetközi kupamérkőzések miatt sok bevételtől esett el a klub, ezért mérlegelnünk kell a kiadásainkat a hosszú távú stabilitás megőrzésének érdekében” – tette hozzá.

Kiemelt fotó: Facebook/Siófok KC

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik