Sport

Magyar válogatott kéziseket igazolt a Siófok

Siófokon folytatja pályafutását az irányító Tóth Gabriella és az átlövő Kiss Nikoletta, olvasható a közlemény a női kézilabdacsapat honlapján. A magyar válogatott játékosok a kerettagokat szélnek eresztő Érdtől érkeznek, kétéves szerződést kötöttek a klubbal.

Három játékosa maradt az érdi női kézilabdacsapatnak
A megváltozott körülmények miatt mindenki távozik, Szabó Edina és Rácz Marianne fiatalokból építene csapatot.

A leendő vezetőedző, Bent Dahl azt mondta, mindketten hosszú távon meghatározó szereplői lesznek a magyar női kézilabdának, így természetesen örül a leigazolásuknak.

„Gabriella egy kemény játékos, egyedülálló lövőtechnikával rendelkezik. Fiatal kora ellenére igazi vezértípus. Sokoldalú, aki tökéletesen illeszkedni fog ahhoz a stílushoz, amit képviselni szeretnénk. Nikolett személyében az egyik legtehetségesebb magyar jobbátlövőt sikerült megszereznünk. Jól lő távolról és védekezésben is remek teljesítményre képes.

Mindkét játékos rendkívül ambiciózus és motivált, úgy érzem, hogy sokat fognak tudni fejlődni a következő években és nagy értékei lesznek a Siófok KC-nak

– mondta a norvég szakember, aki már most is tagja a siófoki szakmai stábnak, Tor Odvar Moen helyét veszi majd át a nyártól.

Mint egy rossz bírói döntés – reagált a siófoki kézicsapat a szezon lezárására
A siófoki kézilabda él, mert élni akar, mondta az ügyvezető.

A Siófokot elég rosszul érintette a szövetség döntése, miszerint úgy érnek véget a bajnokságok, hogy az előző szezon végeredményét veszik majd figyelembe a nemzetközi kupaindulásnál. Így a csapat hiába állt a második helyen, a Bajnokok Ligája-szabadkártyát minden bizonnyal a Ferencváros kapja majd.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik