Sport

Korona ide vagy oda, Magyarország bucira verte a német válogatottat

Jelen állás szerint lényegében az egész földön nincs sportág, ahol élő sporteseményen nemzeti válogatottnak lehetne szurkolni. Egy kivétellel. Naná, hogy ebben is mi járunk az élen.

A koronavírus-világjárvány úgy tűnt, még az olyan sportoknak is keresztbe tesz, mint a sakk. A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) például március végén a felfüggesztette a jekatyerinburgi világbajnok-jelölti tornát.

Ugyanakkor miközben a nagy sakktornák, párosmérkőzések még mindig személyes jelenlét mellett zajlanak, a sportág a 21. századra végképp a számítógépek felé tolódott. Mind a felkészülésben, a játékok elemzése terén, mind az oktatásban jelentős szerep jut egy-egy jó laptopnak, de otthonról bárki, akár a föld másik felén is kereshet és találhat magának megfelelő szintű online ellenfelet egy-egy partira.

Fittyet hányva a pandémiára pont ez utóbbi lehetőséget meglovagolva hozott tető alá Papp Gábor, a magyar női sakkválogatott szövetségi kapitánya egy válogatott mérkőzést Németország ellen. Úgy, hogy senkinek sem kellett félnie a fertőzéstől.

… A játékvezető középre rendeli a labdát, és a játékosokat és a magyar csapat kezdi meg néhány pillanat múlva az évszázad nagy mérkőzését a Magyarország – Anglia találkozót. Akarom mondani Magyarország – Németország találkozót! Hamarosan kezdünk! Nyitva van a pálya!

– találtunk rá a hét eleji program reklámjára a Hello Sakk közösségi oldalán.

Aki élőben nézte a kedden 18:00-tól kezdődő válogatott mérkőzést az esemény csatornáján, az azt láthatta, hogy a Hoang Thanh Trang (3/4), Gara Tícia (3/4), Gara Anita (2,5/4), Papp Petra (4/4) összetételű magyar válogatott

végeredményben 12,5 – 3,5 arányban söpörte le a német lányokat a virtuális asztalról. 

Aki lemaradt volna a nagy sikerrül, az visszanézheti a találkozót itt.

Aki kedvet kapott az élő sporthoz, az a

  • Magyarország U18 – Szerbia U18 ifjúsági válogatott mérkőzést április 28.-án kedden 18:00-órától,
  • a 2020 Online Rapid Bajnoka címért kiírt tornát jövő héttől folyamatosan

itt szurkolhatja végig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik