Sport

A hokiválogatott sikerkapitánya bármikor segít a magyaroknak

Mivel nem tudna főállásban szövetségi kapitányként dolgozni, így Pat Cortina elfogadja, hogy kikerült a képből a női jégkorong-válogatottnál. A női válogatott március végétől a kanadai Truróban a csehekkel, a dánokkal, a japánokkal és a németekkel találkozott volna a világelitben, ám a tornát a koronavírus-járvány miatt jövőre halasztották.

Az új általános igazgató megkeresett, és kifejtette nekem a véleményét. Idén nem tudtam a lányok mellett lenni, Vas Márton pedig olyan kapitányt szeretne, aki az év egészében a csapattal tud dolgozni. Megértettem, és elfogadtam, hogy kikerültem a képből, teljesen világos a döntés. Remélem, a jövőben még lesz lehetőségem valamilyen formában segíteni, akár a férfi, akár a női válogatottat vagy az utánpótlást. Bármiről is legyen szó, ha belefér, én csinálom

– nyilatkozott az M4 Sportnak az 55 éves kanadai szakember, aki a német élvonalbeli Grizzlys Wolfsburg vezetőedzője.

Cortina annyit elárult, követni fogja az együttes útját, amelynek mindig is különleges helye lesz a szívében, edzői karrierjében. A szakember 2008-as szapporói divízió I-es vébén a férfi válogatottat vezette feljutásig, majd a rákövetkező évben, az A-csoportban is a gárda élén állt.

Kiemelt kép: Silas Stein / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik