Sport koronavírus

A magyar hokisok világbajnokságát is eltörölte a koronavírus

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) a koronavírus-járvány terjedése miatt kedden törölte az április 27. és május 3. között kiírt ljubljanai divízió I/A-s világbajnokságot.

A mostani határozat azt jelenti, hogy a magyar válogatott nem lép pályára a tornán, amelyen sorrendben a dél-koreai, az osztrák, a francia, a házigazda szlovén, valamint a román csapattal találkozott volna.

Sajnos ebben az időben nem lehet komolyabb döntéseket hozni a 2020-as világbajnokság megtartásával kapcsolatban. Az érdekelt felek, valamint a vébén résztvevő válogatottak szövetségei nyíltan megvitatták a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos nagyon összetett helyzetet

– mondta René Fasel, az IIHF elnöke.

Hasonlóképp elmarad a divízió I/B-s vb is, így aztán egyedül a májusi svájci A csoportos világbajnokság sorsa kérdéses már, minden más hokivébét töröltek 2020-ban.

Világszerte az elmúlt hetekben a nemzeti bajnokságok sorra leálltak, edzeni sem lehetett, Európában sok helyen még a jégpályákat is leolvasztották, az erős ligák közül csak az orosz bázisú KHL rájátszása folyik, igaz ott is egy hét szünet következik.

Kiemelt kép: Konstantin Chalabov/Sputnik

Ajánlott videó

Olvasói sztorik