Sport

A McGregort kihívó Kunkli Mike Tysont is előzi egy listán

A keddi hír szerint lehet realitása annak, hogy összejön egy gálameccs az 56 éves Kunkli Tivadar és a 31 éves ír ketrecharcos, Conor McGgregor között. „Felvettük a kapcsolatot McGregor menedzsmentjével. Sosem féltem a ringben. Máris felépítettem magamban a meccset, és természetesen megverem McGregort” – fogadkozott Kunkli egy nappal később.

A thai box magyar úttörői közé tartozó örökifjú sportoló nemzetközi hírneve sem kicsi. Például több, mint 12 millióan látták már azt a 2017-es videót, amelyben összegyűjtötték a valaha volt legnagyobb súly- és méretkülönbségű mérkőzéseket. A szubjektív top5-ös listán nem számított a súlycsoport, csak az a lényeg, hogy a kicsi keményen elkapja a nagyot.

Kunkli 2011-es Bob Sapp elleni győzelme vezeti a listát, amin nem csodálkozunk. A 70 kilós magyar a 170 kilogrammot nyomó amerikai szörnyet ütötte ki egy remekbe szabott könyökössel és ilyen súlykülönbségű hivatalos meccsről és győzelemről azóta sem tudunk.

Kunkli olyan óriási harcosokat előzött meg a listán, mint

A lehetséges Kunkli-McGregor meccs esélyeit nézve az ír javára írható a 25 év korelőnye és az, hogy rendszeresen edz, mi több, nem bemutatókon, hanem éles küzdelmekben vesz részt. Ez a tény azt mondatja velünk, Kunkli, függetlenül attól, hogy ezúttal szinte se súly-, se magasságkülönbség nem lenne közte és ellenfele között, túl nagy fába vágná a fejszéjét. Egy biztos, egy ilyen meccs képes lenne újra csordultig megtölteni a Papp László Arénát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik