Sport koronavírus

Nehezen vették tudomásul a gyöngyösi kézisek, hogy semmissé vált a munkájuk

Történetének legnagyobb sikerét érhette volna el a Gyöngyös férfi kézilabdacsapata, de a koronavírus-járvány közbeszólt. A klub elnöke, Nagy Attila csalódottan nyilatkozott az M4 Sportnak.

Kézilabda: Évek alázatos munkáját annullálták egy tollvonással
A gyöngyösi csapatkapitánynak nagyon nem tetszik, ahogy lezárták a kézilabdaszezont.

A Magyar Kézilabda Szövetség befejezetté nyilvánította a bajnokságot és az egyhangúlag meghozott döntés értelmében a helyezések nem kerülnek kiosztásra, nem lesznek kiesők és feljutók sem. A kialakult helyzet a Gyöngyöst érzékenyen érintette, mivel története legnagyobb sikerét érhette volna el az együttes, amennyiben megőrzi harmadik helyét.

Nagy Attilát nem érte meglepetésként a döntés, de úgy véli, ez volt a legkevésbé jó megoldás.

Nagyon nehezen éltük meg

– mondta.

„Nem hinném, hogy elhamarkodott döntés lenne, ezzel rengeteget foglalkozunk, sportszakmai és egészségügyi szempontból jó döntés volt a bajnokság lezárása” – tette hozzá.

Azonban a feljutók és a kiesők tekintetében véleménye szerint másképp kellett volna eljárni, mert ha egy csapat kiharcolja, hogy egy osztállyal feljebb küzdhessen, annak szerinte meg kell adni a lehetőséget, ahogy egy gyengébben szereplő együttesnek is, hogy alsóbb vonalban erősítse meg a sorait.

Kézi: Nem fair kidobni 7-8 hónap munkáját a kukába
Megosztotta a kézilabda-társadalmat, hogy az előző szezon dönt a kupaindulásokról.

„A döntés után két órával egyeztettem a játékosokkal is, régen láttam már ennyi kiégett szemű embert a monitor túloldalán. Nehezen vették tudomásul, hogy egy egész év munkája semmissé vált. Rengeteg energiát tettek bele az idénybe, szuper teljesítményt nyújtottak, nehéz azt mondani ezek után, hogy annulláljuk mindezt és megyünk tovább.”

Hozzátette, büszkék arra, hogy sokáig a 3. helyen álltak.

Ha végigmegy a bajnokság, nem feltétlen maradunk abban a pozícióban, de a legrosszabb esetben az 5. hely megvan. Így meg lett volna a lehetősége a nemzetközi indulásnak, amire a klub múltjában nem volt még példa. Ezt sajnos elvették tőlünk.

Nagy Attila és a klubvezetés úgy érzi, játékosaik megérdemlik a bronzérmet, rengeteget dolgoztak azért, hogy a csapat ilyen pozícióban lehessen, ezért augusztusban egy szimbolikus bronzéremmel szeretnék majd megjutalmazni őket.

Kiemelt fotó: gykk.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik