Sport koronavírus

Pálinger: Próbáltunk olyan döntést hozni, ami a legkevesebb rosszal jár

Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke szerint szerették volna, ha a pályán dőlnek el a bajnokságok, de nem látták reális esélyét, hogy befejezzék az idényt.

Vége a magyar kéziszezonnak, nincsenek bajnokok és kiesők
Az MKSZ elnöksége befejezetté nyilvánította a hazai bajnoki és kupasorozatokat.

Nem volt olyan döntés, amely mindenkinek tökéletes. Próbáltuk azt meghozni, ami a legkevesebb rosszal jár. Sajnáljuk a csalódott és hátrányosan érintett játékosokat, edzőket és klubokat, de egységes döntést kellett hozni

– mondta a közmédiának a sportvezető, aki azt reméli, hogy a sportélet majd kárpótolja őket azt követően, hogy a koronavírus-járvány miatt a bajnokságokat lezártnak minősítette a szövetség elnöksége, az európai kupaindulókat pedig az előző szezon alapján jelölte ki csütörtöki, egyhangú határozatával.

Pálinger elárulta, a női válogatott szövetségi kapitányi posztja nem volt napirenden, mivel jelenleg közös edzést sem lehet tartani, írja az MTI.

„Pozitív, ahogy beleálltak a munkába. Kiderült, hogy remekül tudnak együtt dolgozni, nagyszerű edzéseket vezettek. Személyes álláspontom, hogy ők irányítják majd a válogatottat az olimpiai selejtezőn, de sok a kérdőjel a jelenlegi helyzetben” – mondta Danyi Gábor és Elek Gábor párosáról a gyermeket váró egykori kiváló kapus, aki példaként említette, hogy két vezetőedzőről van szó, így a klubok beleegyezése is kell a további szerepvállalásukhoz.

Gyermeket vár Pálinger Katalin
Így csak részben tudja majd ellátni a női válogatott körüli teendőket.

Pálinger arról is beszélt, hogy még nem tudják az olimpiai selejtező új időpontját, mert a legkisebb kockázatot sem vállalhatják egy rendezvénnyel. Azt viszont kiemelte: a kiírás nem változik, azaz Győr lesz a helyszíne a kvalifikációs tornának, amelyen az orosz, a szerb és a kazah válogatott lesz a magyarok ellenfele.

A kiemelt képen Schatzl Nadine (zöldben), az FTC-Rail Cargo Hungaria és Jana Knedlikova, a Győri Audi ETO KC játékosa látható a női kézilabda NB I-ben játszott mérkőzésen. Fotó: MTI/Illyés Tibor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik