Sport koronavírus

Hazatért az olasz rémálomból a válogatott magyar kosaras

Véget ért a bajnokság

A koronavírus-járvány miatt nem folytatódik az olasz kosárlabda-bajnokság élvonala, amelyben Vojvoda Dávid (Reggio Emilia) is szerepel. Az olasz szövetség kedd este jelentette be, hogy az idényben nem hirdetnek bajnokot, és egyetlen együttes sem esik ki a 17 csapatos ligából. A Reggio Emilia a 12. helyen állt a tabellán, amikor a küzdelmeket február végén felfüggesztették.

Hazatért Magyarországra és nagybátyja balatoni üdülőjében próbálja átvészelni a kéthetes karantént Vojvoda Dávid, aki a kedden véget ért olasz kosárlabdaszezonban a Reggio Emilia csapatát erősítette. A hírt a játékos a közösségi oldalán jelentette be.

„Áldatlan állapotok uralkodtak. Ha lementem a boltba, a rendőr pedig meglátott az utcán, azonnal rám parancsolt, hogy menjek haza. Semmi mást nem tudtam csinálni, csak a lakásban ültem és olvastam a szörnyű híreket. Olaszországban hat-, hét-, nyolcszáz ember hal meg naponta, borzalmas tragédia ez. Rossz volt mindezt egyedül átélni, rendkívül megviselt a helyzet, nagyon hiányzott a családom” – nyilatkozta a Blikknek.

A kosaras hatósági karanténban a nagybátyja balatoni nyaralójában tartózkodik, elmondása szerint a szülei a közelben laknak, ők visznek neki ételt, a rendőrök pedig ellenőrzik, betartja-e az előírásokat.

Április 18-án telik le a kéthetes karantén, akkor mehetek haza a családomhoz. Már egyre közelebb az idő, hogy találkozzunk. Szerencsére jól vagyok, semmilyen aggasztó tünetem nincs

– tette hozzá.

Kiemelt fotó: Instagram

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik