Sport koronavírus

Kettészakadt a magyar kosaras családja a koronavírus miatt

Az olasz élvonalbeli Reggio Emilia kosárcsapatában légióskodik a magyar válogatott Vojvoda Dávid, akinek a hétvégén a megszokottnál több szabadideje lesz, mivel a koronavírus miatt elővigyázatosságból elhalasztották az első-, a másod- és a harmadosztály aktuális fordulóját.

A Bors azt írja, Vojvoda felesése és gyereke a koronavírus miatt hazatért Olaszországból.

Jobb félni, mint megijedni. Áron szervezete még csak fejlődik, nem olyan erős az immunrendszere, mint egy felnőtté. Napi kapcsolatban vagyok Dáviddal és a Reggio Emilia csapatorvosával, valamint Budapesten is folyamatosan konzultálok a gyerekorvossal. Mindenki azt mondta, jobb, ha itthon maradunk, ez a legbiztonságosabb. Nem egyszerű most a helyzetünk, kettészakadt a családunk. A járvány következtében az olasz bajnoki meccseket is elhalasztották, ráadásul a klub is szigorú intézkedéseket vezetett be, hogy megvédje játékosait. Az edzések zárt körűek, a sportolók csak a stadion, bolt és otthon háromszögében mozoghatnak

– nyilatkozta a lapnak Bálint Dóra.

Aki nagyon aggódik párjáért, de Vojvoda nem mászkál a városban, és folyamatosan fertőtleníti a kezét, viszont sok magyar családdal ellentétben nem halmozott fel hetekre előre élelmiszert otthon.

Kiemelt kép: Roberto Finizio / NurPhoto

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik