Sport koronavírus

Összefognak a teniszsztárok bajba jutott társaik megsegítéséért

Virtuális versennyel segítenek a megélhetésükért küzdő teniszezőkön a koronavírus-járvány miatt törölt madridi torna szervezői, írja az MTI. A férfi versenyeket szervező ATP közlése szerint április 27. és 30. között lenne az esemény. A versenyigazgató Feliciano López szerint így a legnagyobb sztárok anélkül csaphatnak össze egymással, hogy elhagynák otthonukat.

Nemcsak a szórakoztatás a célunk, hanem szeretnénk segíteni is ezekben a nehéz időkben

– fogalmazott López. A virtuális versenyen a férfiaknál és a nőknél is 150 ezer euró lesz a pénzdíj, nemenként 16 teniszező indul majd, azt azonban még nem hozták nyilvánosságra, hogy kik vállalják a szereplést.

A győztesek a torna után eldönthetik, nyereményük mekkora részét fordítják társaik megsegítésére. A viadal szervezői emellett 50 ezer eurót ajánlottak fel a koronavírus-járvány hatásainak enyhítésére.

Az ATP, illetve a női tornákat szervező WTA március elején függesztette fel a teniszszezont, amely legkorábban július közepén folytatódhat, emiatt sok, elsősorban alacsonyan rangsorolt játékosnak a mindennapi megélhetése is veszélybe került.

Kiemelt kép: BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik