Sport koronavírus

A magyar teniszezőt naponta kétszer ellenőrzik a rendőrök

Stollár Fanny rendkívül körülményesen jutott csak haza Németországból a koronavírus-járvány miatt, mivel több ellenőrzési ponton is át kellett jutnia. Az első komolyabb bukkanóval viszont már Ausztriában, Salzburgban szembesült.

A vonat egyenesen Budapestre hozott volna, de Salzburgban mindenkit leszállítottak. Az állomás tele volt katonákkal és rendőrökkel. Nem sokan, körülbelül tízen voltunk az egész vonaton, de egyesével vezettek be minket egy üveg szobába, ahol alá kellett írnunk egy papírt. Három ember végzett, amikor a vonat elindult Budapestre, a többi utas ott maradt az állomáson, köztük én is

–  mondta a Borsnak Stollár.

A 21 éves teniszezőre így kétórás várakozás várt, míg egy újabb Magyarországra tartó vonatra felszállhatott. Egy bécsi átszállás után az első magyar megállónál jött az újabb rossz hír: házi karanténba kell vonulni.

„Felszálltak a rendőrök, és kezünkbe nyomták a papírokat, hogy a következő 14 napban karanténba kerülünk. Leírják, hogy ezt az időt teljesen elzárva kell töltenem, nem mehetek sehova, a szülőkkel sem érintkezhetek, különben őket is karanténba zárják, az ételt is az ajtó elé kell lerakniuk nekem. Naponta kétszer jönnek a rendőrök, és ellenőrzik, hogy betartom-e a karantént.”

Így néz ki tehát a gyakorlatban, ha valaki hazatér a járvány ideje alatt. Stollár azt is elárulta, egészségügyi vizsgálatot nem végeztek rajta. Teljesen tünetmentes, egészségesnek érzi magát, ezért jógával és tornával próbálja lefoglalni magát, míg a kéthetes karantén véget nem ér.

Kiemelt kép: Rob Prange / SpainDPPI / DPPI via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik