Sport

Hosszú Katinka: Egy év tapasztalata több pluszt ad, mint az, hogy idősebb leszek

Hosszú Katinka a koronavírus-járvány miatt nem tud medencébe ugrani nyáron, hogy negyedik olimpiai aranyérméért megküzdhessen. A halasztás miatt már 32 éves lesz, mire Tokióban versenyezhet, de a jelek szerint az Iron Ladyt ez nem zökkenti ki.

Nem érzem magam öregnek, még ha tudom is, nem megszokott, hogy valaki 30 éves kora után is úszik. Úgy érzem, rengeteget tanultam arról az utóbbi években, hogyan kell felkészülnöm és versenyeznem. A következő egy évben gyűjtött tapasztalat több pluszt fog jelenteni, mint ami negatívumot okoz majd az, hogy egy esztendővel idősebb leszek

– idézi az MTI a háromszoros olimpiai győztes úszót.

Hosszú igyekszik a pozitív dolgokat megtalálni a tokiói ötkarikás játékok jövő nyárra halasztásában. Az úszónő egyébként eredetileg a 2024-es párizsi olimpiáig tervezte a pályafutását.

A kilencszeres nagymedencés világbajnok Hosszú Rio de Janeiróban 200 és 400 méter vegyesen, valamint 100 méter háton győzött, míg 200 méter háton ezüstérmet szerzett. Januárban az európai szövetség szavazásán ő lett 2019 legjobb európai női úszója.

Kiemelt kép: Neil Hanna / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik