Sport

Infarktust kapott az olimpiai bajnok úszó, de teljesen felépülhet

Jól halad a kétszeres olimpiai bajnok úszó, Bruce Furniss gyógyulása múlt vasárnapi szívinfarktusa után. A 62 éves Furnisst vasárnap súlyos állapotban szállították kórházba Kaliforniában, Orange megyében.

Az intenzív osztályon mesterséges kómában tartották, és egy speciális eljárással védték meg az agyát a szívroham következményeitől a Los Angeles Times beszámolója szerint.

Kedden még nem reagált a külvilágra, de szerdán magához tért, mozogni és telefonálni is tudott, csütörtökön pedig már a fizikoterápiát is megkezdte. Orvosai közölték, a korábbi élsportoló néhány hét alatt teljes gyógyulásra számíthat.

Furniss fiatal kora óta Behtyerev (Bechterew)-kórral küzd, ami egy idült, fokozatosan előrehaladó gyulladásos ízületi betegség. A kór jellemzője az ízületek és a szalagok elmeszesedése -, ennek ellenére az 1976-os montreali olimpián 200 méteres gyorsúszásban és a 4×200 méteres gyorsváltó tagjaként is aranyérmet nyert. Pályafutása során tíz alkalommal javított világrekordot. 1987-ben a Hírességek Csarnokába is bekerült.

Kiemelt kép: KEVORK DJANSEZIAN / Getty Images via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik