Sport koronavírus

„Volt, hogy a sírás kerülgetett” – patikában dolgozik most a magyar olimpikon

Sike Renáta világbajnoki bronzérmes sportlövő eredeti tervei szerint a tavasszal az olimpiai kvóta megszerzéséért harcolt volna, hogy Rio de Janeiro után Tokióban is indulhasson a játékokon. A koronavírus-járvány miatt azonban

halasztották az olimpiát, a sportoló pedig a jelenlegi helyzet miatt egy patikában dolgozik.

A Blikk cikke szerint a 41 éves sportolónő szakmáját tekintve gyógyszertári szakasszisztens, azonban rég nem gyakorolta civil szakmáját, ugyanis a honvédségnek dolgozik. Testvérével van egy közös patikájuk Budaörsön, most ott segít be, árut pakol, rendel, próbálja tehermentesíteni két kollégáját.

Rengeteg munkaruházati boltban jártam, hogy legalább magunknak tudjak szerezni védőfelszerelést, végül sikerült maszkokhoz és kesztyűkhöz jutnom, de volt, hogy a kilátástalanság miatt a sírás kerülgetett. Az egyik boltban tanácsolták korábban, hogy hordjunk védőszemüveget, továbbá ezekre házilag barkácsoltam egy plexit, hogy még jobban védve legyünk a vírusoktól. A fogorvosom bezárt, tőle szereztem be a védőlapot – nyilatkozta a Blikknek.

Napokat várt a műtétjére a súlyosan sérült olimpikon, mert karanténban volt az orvosa
Nyolc csavarral rakták rendben a lábtenisz közben eltört lábát.

Azt mondta, a vásárlók eleinte jól tűrték a hosszú sorokat, de mostanra már kezd fogyni a türelem, épp ezért ő már igyekszik az utcán felvenni a rendelést, hogy gyorsabban menjen a kiszolgálás. Olyan sok munkájuk van, hogy enni sincs idejük, így az elhalasztott olimpián sem gondolkodik. Ő maga bírja a terhelést, és ha nem a patikában van, akkor a szabadidejét otthon tölti.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik