Sport koronavírus

Napokat várt a műtétjére a súlyosan sérült olimpikon, mert karanténban volt az orvosa

Súlyos sérülést szenvedett a révkomáromi Erik Vlcek, aki a szlovák kajaknégyes tagjaként két ezüst- és egy bronzérmet nyert az olimpiákon.

Lábteniszeztünk a fiúkkal, és sikerült olyan hülyén felugrani, hogy összetörtem magam. A baleset még szombaton történt. A jobb lábam tört el, a térd alatt, komplett ripityára. Nyolc csavar kellett bele. A röntgen alapján azonnal látszott, hogy műteni kell, de csak szerdán műtöttek meg. Azért kellett várni, mert addig karanténban volt az orvos is, aki műtött

– nyilatkozta a Bumm nevű portálnak Vlcek, akire most hat hét gipsz, aztán hat hét rehabilitáció vár, pedig korábban soha nem volt eltörve semmije.

Az idei év eddig nem a tervek szerint sikerült a hatodik olimpiájára készülő sportolónak, a monoton felkészülés után elutazott a társaival az Egyesült Államokba, de a koronavírus-járvány miatt idő előtt haza kellett térniük, majd két hétre karanténba vonultak. Aztán kiderült, hogy elhalasztják az olimpiát, bár ez most a sérülése miatt nem jön rosszul neki.

A kórházban koronavírustesztet is elvégeztek rajta, ami negatív lett, ami szintén némi gyógyírt jelenthet számára ebben a nehéz időszakban.

A vele együtt hazatérő többi kajakost egyébként nem tesztelték, de szerinte, ha az övé negatív lett, akkor a társai is rendben vannak.

A kiemelt képen jobbra látható Vlcek a riói olimpián a férfi kajakpárosok 1000 méteres versenyén. Fotó: Damien MEYER / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik