Sport koronavírus

Az emberek rákattantak a karanténmaratonra

A koronavírus-járvány miatti otthonmaradás különböző kihívásokra sarkallja az embereket, elég csak a vécépapír-gurigával való dekázásra vagy egyensúlyozásra gondolni.

De kezd divatba jönni a maratoni táv lefutása az erkélyen.

Az első ilyen bejegyzést egy francia férfi, Elisha Nochomovitz tette közzé, aki a mindössze 7 méter hosszúságú erkélyén teljesítette a 42 ezer 195 méteres távot. Egyszerű matekkal kijön, hogy több mint 3 ezerszer futott oda-vissza a balkonon, 6 óra 48 perc alatt teljesítette a maratont. A francia férfi valóságos hullámot indított el, a jelek szerint meghozta az emberek kedvét az otthoni maratoni futáshoz, egyre több hasonló teljesítményről hallani a világ minden tájáról.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

🌟Marathon-Man 🌟 RunHappyTeam🇲🇫 (@elisha_nochomovitz) által megosztott bejegyzés, Márc 17., 2020, időpont: 12:49 (PDT időzóna szerint)

Egy Dubajban élő dél-afrikai házaspár (Collin Allin és felesége, Hilda) közösen teljesítette a kihívást. Ők valamivel szerencsésebb helyzetben vannak, mint Nochomovitz, az erkélyük ugyanis 20 méter hosszúságú. Ők 5 óra 9 perc és 39 másodperc alatt teljesítették a távot, miközben a kislányuk adagolta nekik az inni- és ennivalót.

Le a depresszióval, éljen az erkélymaraton!
Egy dél-afrikai házaspár 5 óra 9 perc és 39 másodperc alatt tette meg a távot – otthon.

Egy Sydney-ben élő fogorvos, Mark Bennett a testvére erkélyén maratonozott, őt egyértelműen Elisha Nochomowitz inspirálta, elmondása szerint épp videochatelt a barátaival, amikor azt mondta, neki gyorsabban is menne, mire a többiek egyszerűen lehülyézték. „Pont erre volt szükségem” – és valóban sikerült neki jobb időt futnia, 5 óra 32 perc alatt nyomta le a közel 42,2 kilométert. Mellette viszont jótékonykodott is, a futással neten érkező felajánlásoknak köszönhetően 6 ezer ausztrál dollárt (bő 1,1 millió forintot) gyűjtött össze, amit az egészségügyi dolgozóknak ajánl fel.

Az egyik szomszédom altató orvos, szóval ott van a frontvonalban. Büszke vagyok rá, hogy sikerült összeszedni egy kis pénzt, amit jó dolgokra fordíthatunk. És összességében jó buli volt

nyilatkozta és azt is elárulta, hogy a testvére végigközvetítette a futását, a hajrában pedig a szomszédok hangosan szurkoltak neki és ajándék vécépapírt valamint egy üveg pezsgőt tettek le az ajtaja elé.

Szintén mixelte a kihívást és a jótékonykodást egy londoni férfi. A 27 éves Sam Hustler a tervei szerint vasárnap 14 ezer társával futott volna félmaratont az angol fővárosban, de a barátnője a koronavírus tüneteit produkálta nemrég, így eleve önkéntes karanténba vonultak, a járványhelyzet miatt pedig amúgy is törölték az eseményt. Hustler viszont, ha már felkészült, nem engedte el a bő 21 kilométeres távot, teljesítette az erkélyén, ami viszont csak 4 méter hosszú. Podcastokkal és zenével szórakoztatta magát, miközben rótta a hosszokat. Ő egy helyi gyermekkórháznak gyűjtött, 900 font (363 ezer forint) jött össze. „Mérhetetlenül boldog vagyok, még ha nem is érzek semmit sem a lábszáramtól lefelé” – mondta a Skynak.

A rekorder alighanem egy kínai férfi, aki 50 kilométer futott le – a nappalijában.

Pan Shancu Hangcsou városában él, amit karantén alá vontak. Nem nagyon tudott mitkezdeni magával, pár napnyi ücsörgés utána azonban megunta a dolgot, inkább szenvedélyének, a futásnak hódol. Hosszabb távokat szokott teljesíteni, így jött az 50 kilométeres ötlet, összesen 6250 kört kellett futnia a nappaliban, 4:48:44-es idővel teljesítette a távot.

A koronavírus-járványban már több mint 600 ezren fertőződtek meg világszerte és 30 ezer felett van a halálos áldozatok száma. Magyarországon jelenleg 447 megbetegedést tartanak nyilván, eddig 15-en hunytak el.

Kiemelt kép: Sky News

Ajánlott videó

Olvasói sztorik