Sport koronavírus

Le a depresszióval, éljen az erkélymaraton!

Lakása erkélyén futotta le a maratont egy Dubajban élő dél-afrikai házaspár, amely mozgalommá akarja szélesíteni a balkonfutást a bezártság okozta depresszió ellenszereként.

Divatba jött az erkélyen zajló maratonfutás
A házi karantén miatt így futnak a maratonisták.

A 41 éves Collin Allin és felesége, Hilda 5 óra 9 perc és 39 másodperc alatt tette meg szombaton a 42,2 kilométeres távot a mintegy 20 méteres széles erkélyen, amelyen több mint 2100 alkalommal futottak végig egyik vagy másik irányban.

A pár a Twitteren, a #balconymarathon címszó alatt számolt be ritka teljesítményéről, amelyben tízéves kislányuk, Geena segítette őket az irányítással, itallal, harapnivalóval és motiváló zenével.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Collin Allin (@collinallin) által megosztott bejegyzés, Márc 28., 2020, időpont: 4:02 (PDT időzóna szerint)

Collin Allin közölte, hogy szándékukban áll globális mozgalommá szélesíteni az erkélyfutást, hogy mozgásra és kikapcsolódásra ösztönözzenek másokat is a kényszerű otthonmaradás közepette.

Franciaországban egy párizsi férfi, a 32 éves Elisha Nochomovitz a hétméteres erkélyén futotta le több mint hat óra alatt a maratont, több mint 6 ezer hosszt megtéve a twitterezők szeme láttára; egy másik, toulouse-i férfi a teraszát 727-szer megkerülve, valamivel több mint 5 óra alatt tette meg a távot a szomszédok biztatása és tapsa közepette.

Kiemelt fotó: Instagram.com/collinallin/

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik