Sport koronavírus

Nyugodtan legyenek dühösek a sportolók, de azért ne verjék szét a nappalit

A tokiói olimpia elhalasztása minden sportolót érint, aki készült az ötkarikás játékokra – az érezhetően kiváló formába lendülő férfi pólósainkat talán különösen negatívan. A pólósok mentáltrénere, Kenyeres András a DIGI Sport híradójának azt mondta, most szabad dühöngeni, de jót is tehet a válogatottal, ha a máskor elfoglalt sportolók kihasználják a váratlanul jött szabadidőt.

A soproni kosarasok jelezték előre, hogy baj lesz
Még a koronavírus-járvány kirobbanásakor megmondták, hogy nem állnak ki olasz riválisuk ellen.

Kenyeres András nem temetné a dolgokat azért, mert jövőre lesz az olimpia, most ugyanis senki sem tudja megmondani, hogy nem lesz-e hasonlóan jó a magyar csapat, amely januárban Európa-bajnokságot nyert. A mentáltréner szerint kulcsfontosságú lehet, hogy ki hogyan rendezi magában ezt az eddig még soha nem tapasztalt, egyelőre beláthatatlan hosszúságú időszakot. Egy biztos: a sportoló most nyugodtan lehet bosszús.

Ez nem azt jelenti, hogy a baseballütőt megfogjuk, és rendbe rakjuk a nappalit, nem ez a fajta dühöngés kell.

Igazából arra utalok, hogy az ember nyugodtan lehet bosszús. Utána amit tud tenni, megnézi szépen, milyen rutint tud felépíteni, milyen új lehetőségekkel élhet: lehet tanulni, pihenni. Mert ne felejtsük el, hogy az élsportolók, főleg a válogatottak, folyamatosan el vannak foglalva. Számunkra ez egy nagyon-nagyon új helyzetet teremt, amelybe bele kell valahogy tanulni, meg kell ismerni, ilyen szempontból a türelmet, nagy ’T’-vel, kiemelném. A türelemre hihetetlenül nagy szükség van” – mondta Kenyeres András.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik