Sport koronavírus

Anthony Joshua ellenfelének minden mindegy, csak tartsák meg a bunyót

Eredetileg nyárra tűzték ki a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) nehézsúlyú világbajnoki övéért zajló címmérkőzést Anthony Joshua és Kubrat Pulev között, azonban a koronavírus-járvány miatt még nem biztos, hogy erre sor kerülhet. A bolgár bokszoló azonban világossá tette, neki mindegy, hogy mikor, hány néző előtt, de tartsák meg a bunyót.

Június 20., július 25., nekem mindegy, mint ahogy az is, lesznek-e nézők vagy sem. Otthonról is mindenki meg tudja nézni a találkozót, úgy is tud érte fizetni, nem látok anyagi problémát. Nyilvánvalóan a show értéke csökkenne a szurkolók nélkül, de ez egy vb-címmeccs, amit meg kell vívni

– fogalmazott a Kobra becenévre hallgató Pulev, az ország egyik legnépszerűbb sportolója.

A Pulev-Joshua találkozót június 20-ra, a Tottenham Hotspur stadionjába tűzték ki, ám a jelenlegi koronavírus-helyzet miatt elképzelhető, hogy a mérkőzésre egy későbbi időpontban kerül sor.

A 30 éves Joshua decemberi, Andy Ruiz Jr felett aratott győzelmével az IBF vb-öve mellett a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világszervezet (WBO) címét is megszerezte, Pulevvel mint az IBF kötelező kihívójával kell megmérkőznie.

Kiemelt kép: AXEL HEIMKEN/dpa

Ajánlott videó

Olvasói sztorik