Sport koronavírus

A legsikeresebb olimpiai nemzet atlétái kérik: halasszák el az olimpiát

A koronavírus-járvány miatt lassan minden sportrendezvényt elhalasztották nyárról, egyedül az olimpia időpontja maradt változatlan. A Nemzetközi Olimpiai bizottság és Japán is hajthatatlannak tűnik, ez sok konfliktushoz vezet.

Bárki bármit is mond, a világjárvány erősebb az olimpiánál
Thomas Bach szerint mindenki nyári olimpiát szeretne, a japánok is görcsösen ragaszkodnak a júliusi kezdéshez, de eközben pont az olimpikonok szenvednek.

Korábban több olimpikon és a Szlovén Olimpiai Bizottás is kérte a NOB-ot, hogy halasszák el a tokiói ötkarikás játékokat, ehhez csatlakozott az Amerikai Atlétikai Szövetség (USATF) is.

Tisztában vagyunk a halasztás következményeivel, valamint logisztikai problémákkal, ami az olimpiát és a sportolókat érinteni, sőt a sportszövetségek és üzleti partnerek érdekeivel is. A játékok megrendezése azonban jelen körülmények között nem a sportolóink érdekét szolgálná. Tudjuk, hogy a rendkívül összetett a probléma, de a halasztás lehetőséget és elegendő időt adna sportolóinknak a megfelelő fizikai, mentális és érzelmi felkészüléshez

– írja az USATF nyílt levelében.

Az amerikaiak kérése azért is rendkívül fontos, mert rendre az egyik legsikeresebb nemzet a játékokon, a legutóbbi, 2016-os riói olimpián messze 32 érmet olimpiai érmet gyűjtöttek az USA sportolói: 13 aranyat, 10 ezüstöt, 9 bronzot.

Kiemelt kép: Koji Ito / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik