Sport

Bacskai csapnivaló bokszolást mutatott be az olimpiai kvalifikációs tornán

Bacskai Balázsnak (75 kg) egy meccs után véget ért a londoni európai olimpiai kvalifikációs ökölvívótorna, miután hétfőn megosztott pontozással kikapott a norvég színekben szereplő Gedminas Mindaugastól.

A 2010-ben Európa-bajnok, 2016 óta profi Bacskai a viadal honlapjának közvetítése alapján szoros meccset vívott riválisával, s némileg vitatható vereséget szenvedett.

Bacskai a Harcsa-ügyről: Megértem Zolit, de én is pofára estem
2010 Európa-bajnok ökölvívója egy 28 perces videóban magyarázta el, miért van neki igaza a legújabb bokszügyben. Szemléztük a lényeget.

Az első menetben nem volt nagy iram a ringben, Bacskai ment előre, litván születésű ellenfele pedig feltartó ütésekkel próbálta megtörni lendületét, ám a magyar balegyenesekkel és balhorgokkal többször tisztán talált. Mindaugas nem sokat mutatott ekkor, csupán a szakasz hajrájában volt egy-két tiszta találata, mégis az ötből csak három pontozó látta jobbnak a magyart, kettő a norvégnak adta a menetet.

A második szakasz első felében is Bacskai boksza érvényesült inkább, igaz, ellenfele lényegesen több ütést indított, mint korábban, majd a menet utolsó percében több tiszta találata is volt. A jó finis ötből négy bírát meggyőzött, csak egy látta a magyart jobbnak, így két menet után három pontozónál döntetlen volt az állás, kettőnél viszont a norvég vezetett.

Bacskai az utolsó három percben mindent megtett, ment előre megállás nélkül, sokat ütött és sokszor talált is, Mindaugas ugyanakkor nem fáradt el, a bekapott pofonok ellenére is jól mozgott és igyekezett válaszolni az ütésekre. A kiélezett csatát végül 3-2-es pontozással nyerte meg Mindaugas, akit két bíró 30-27-re, egy pedig 29-28-ra hozott ki győztesnek, a másik kettőnél pedig Bacskai nyert 29-28-ra.

Hát, ezt alaposan elszúrtam, és abszolút nem értem, mi történt velem. Jó formában érzem magam, jók voltak a kesztyűzések, a bemelegítés is rendben ment, minden adott volt a sikerhez. Csapnivalóan bokszoltam, nem értem

– nyilatkozta a vereséget követően Bacskai Balázs.

Bacskai Balázs azok után indulhatott el a londoni versenyen, hogy Harcsa Zoltán – aki szerint a sportági szövetség felrúgta saját korábban lefektetett válogatási elveit – nem állt ki ellene egy válogatón, inkább bejelentette a visszavonulását.

„Erre tette fel az életét és tönkretették” – méltatlan helyzetbe került, befejezi a magyar bokszoló
Harcsa Zoltán szerint a kapitány személyes bosszújának áldozata lett.

A nemzetközi szövetség kizárása miatt a tokiói boksztornát a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szervezi meg, ahogyan a kvalifikációs viadalokat is. A londoni az első kvótaszerző verseny az európai sportolók számára.

Kiemelt fotó: boxing.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik