Belföld koronavírus

Újabb magyar koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak

13-ra nőtt a Magyarországon diagnosztizált koronavírussal fertőzöttek száma, a Debrecenben élő brit férfi egy kontakjánál, egy magyar nőnél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19). A nő már napok óta a Szent László kórházban van elkülönítve – írja a koronavirus.gov.hu szerda reggel. Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetében is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás.

Vele együtt hazánkban eddig már 13 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 8 iráni, 1 brit, és 4 magyar állampolgár (egy 70 éves beteg férfi és a felesége, továbbá a brit állampolgárságú beteg magyar felesége és most a brit magyar férfi újabb kontaktja).

A 69 éves brit állampolgár a harmadik magyarországi koronavírus-fertőzött volt. A férfi Milánó és Debrecen között sokat ingázott, de már régóta Magyarországon él. A férfi még február 29-én, repülővel érkezett Milánóból Debrecenbe, majd pár nappal később került kórházba, amikor megjelentek nála a tünetek, és köhögni kezdett.

Orbán Viktor: világjárványra kell készülni
A miniszterelnök szerint mindenkinek ki kell lépnie a komfortzónájából.

kiemelt kép: 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik