Sport

Davis Kupa: a belgáké a páros meccs, innentől nem lehet hibázni

Újfent ellépett a belga válogatott a Davis Kupa-selejtezőjében, miután a Joran Vliegen, Sander Gille páros 3:6, 6:1, 6:4-re legyőzte a Balázs Attila, Fucsovics Márton duót.

Pedig a magyar csapat szenzációsan kezdett, villámgyorsan elhúzott 5:1-re, sokáig képtelenek voltak bármit is kezdeni a belgák Balázs Attila adogatásaival. A mieink 5:1-re megléptek egy brékkel, majd 5:3 után sikerült lezárni a meccset.

Innentől viszont belelendültek ellenfeleink, Gille röptéi nagyon ültek, a magyarok viszont többször nem értették meg egymást és az ebből adódó területekre bejövő labdák sajnos mind ültek. A vége az lett, hogy Vliegen és Gille 6:1-re átgázolt a mieinken, így aztán minden az utolsó szettre maradt.

Ez már jóval szorosabbra sikerült, de itt is a magyarok rohantak az eredmény után, 1:1 után viszont megint a belgák brékeltek, a hazai csapat viszont nem tudott visszabrékelni, pedig lehetősége lett volna rá. Ez a mérkőzés végéig probléma maradt, mivel a magyar válogatott egyik bréklabdáját sem tudta értékesíteni, így egyetlen brék elég volt a 6:4-es belga sikerhez.

Az eredmény azt jelenti, hogy nem csak 2-1-re vezet újra Belgium a selejtezőben, hanem a magyarok sem hibázhatnak már.

Pénteken is Balázs Attila veresége miatt hátrányba kerültek a mieink, ha azonban Kimmer Coppejanst le tudná győzni, Fucsovics már a DK-döntőért meccselhetne. Ellenkező esetben véget ér a párharc.

Végeredmény – Davis Kupa-selejtező, páros

Magyarország-Belgium 6:3, 1:6, 4:6

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik