Sport

Balázs Attila kezdi a belgák elleni Davis Kupa-selejtezőt

Csütörtökön kisorsolták a Davis Kupa-selejtezők párharcait Debrecenben. Az élet úgy hozta, hogy Balázs Attila mérkőzésével indul pénteken a párharc, a jelenleg legmagasabban rangsorolt magyar játékos Ruben Bemelmans ellen kezd 16 órától. A második mérkőzést Fucsovics Márton Kimmer Coppejansszal vívja, míg szombaton páros mérkőzés következik, majd a pénteki játékosok fordított felállásban meccselnek.

Bizonyos szempontból nehezebb ez a szisztéma, mert nem szabad szettelőnyt adni az ellenfélnek. Nálunk várhatóan ketten lépnek pályára a belgák ellen, így nekünk jó, hogy rövidebb mérkőzések lesznek, kevesebb időt kell a pályán tölteni – igaz, azt két nap alatt

– fogalmazott Köves Gábor szövetségi kapitány.

A magyar csapatban egyébként a két legjobb játékos mellett Piros Zsombor (401.), Marozsán Fábián (523.) és Nagy Péter (530.) került a keretbe. A belgáknál a világranglistán 154. Coppejans és 222. Bemelmans mellett Arthur De Greef (332.), Joran Vliegen (párosban 36.) és Sander Gille (párosban 43.) alkotja a válogatottat.

A debreceni párharc győztese a világ legjobb együtteseivel küzdhet meg a novemberi, 18 csapatos madridi DK-döntőben, míg a vesztes osztályozót vív a bennmaradásért szeptemberben.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik