Sport

Rácz Félix: Dilettánsok gyülekezete az egész

Kedden váratlanul bejelentette visszavonulását Harcsa Zoltán, a kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes, Európa Játékok-harmadik, olimpiai negyeddöntős középsúlyú bokszoló azt követően döntött így, hogy indoklása szerint a sportági szövetség felrúgta saját korábban lefektetett válogatási elveit azzal, hogy keddre válogatót írt ki számára a már profi Bacskai Balázs ellen.

„Erre tette fel az életét és tönkretették” – méltatlan helyzetbe került, befejezi a magyar bokszoló
Harcsa Zoltán szerint a kapitány személyes bosszújának áldozata lett.

Balzsay Károly, a magyar ökölvívó-válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sporton azt mondta, szó sem volt válogatómeccsről, csak kesztyűzésre került volna sor, hogy a csapattagságról döntő szakemberek láthassák, milyen formában van a két bokszoló.

Balzsay: Ha Harcsa tökös lett volna, akkor felmegy bokszolni
A magyar ökölvívó-válogatott szövetségi kapitánya szerint Harcsa Zoltán kutyakomédiát csinált.

Az esettel kapcsolatosan megszólalt Rácz Félix, a korábban promóterként és menedzserként dolgozó szakember (aki januárban jelentette be, hogy a közeljövőben a (Nemzetközi Ökölvívó Szervezet sportdiplomatájaként folytatja) a Pesti Hírlapnak keményen fogalmazott.

Dilettánsok gyülekezete az egész, de már vagy hat-nyolc éve megy ez a rombolás. Az Erdei–Balzsay duó hibája, hogy itt tartunk. Méltatlanul elbántak most Harcsával, nemcsak etikátlan, hanem gusztustalan is volt az egész helyzet, amibe belekényszerítették.

Nem értem, miért kellett volna zárt kapuk mögött bokszolniuk a résztvevőknek. Nem tudok másra gondolni, mint hogy el akartak titkolni vagy sumákolni valamit” – mondta Rácz Félix.

Kiemelt fotó: AFP PHOTO / Jack GUEZ

Ajánlott videó

Olvasói sztorik