Sport

Balzsay: Ha Harcsa tökös lett volna, akkor felmegy bokszolni

Balzsay Károly, a magyar ökölvívó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a visszavonulását kedden bejelentő Harcsa Zoltánt hamis állításokkal vezették félre.

„Erre tette fel az életét és tönkretették” – méltatlan helyzetbe került, befejezi a magyar bokszoló
Harcsa Zoltán szerint a kapitány személyes bosszújának áldozata lett.

A szakvezető csütörtökön az M4 Sport Sporthíradójában beszélt a két napja kirobbant botrányról, melyet az elmúlt évek legeredményesebb hazai amatőr bokszolójának bejelentése okozott. A bokszoló igazságtalannak érezte, hogy a profi Bacskai Balázzsal kell válogatóznia a 75 kilogrammos indulói helyért a jövő héten kezdődő londoni olimpiai kvalifikációs tornára, ezért bírálta a szövetséget.

Zoli ezt később egy kutyakomédiának titulálta, én úgy gondolom, hogy ebből igazán ő csinált azt és a legrosszabb utat választotta. Ha tökös lett volna, akkor felmegy bokszolni, ha intelligens lett volna és nem ért vele egyet, akkor időpontot kér az elnöktől és megbeszélik. Úgy gondolom, hogy ez volt a lehető legrosszabb döntése

– jelentette ki Balzsay, aki szerint Harcsa egy üzengető cunamit indított el és elég sok személyt megsértett.

A szakvezető hangsúlyozta, nem volt szó válogatómeccsről, csak kesztyűzésre került volna sor, hogy a csapattagságról döntő szakemberek láthassák, milyen formában van a két bokszoló. Mint mondta a kesztyűzés a normálisnál vastagabb, nagyobb kesztyűkkel zajlott volna, fejvédőkben, pontozók pedig azért voltak ott, hogy meccsszituációt szimuláljanak.

Nyilván ennek lesz következménye, de sokan úgy gondoljuk, hogy Zoli egy áldozat.

– tette hozzá a szövetségi kapitány.

Balzsay arról is beszélt, hogy a válogatási elvek tiszták voltak és Harcsa állításával ellentétben nem rúgták fel azokat. A profik szereplésére Nemzetközi Olimpiai Bizottság adott lehetőséget, de állásfoglalását csak a tavalyi év vége felé közölte, így a magyar hivatásosok a decemberi országos bajnokságon nem tudták vállalni a szereplést.

A londoni, európai kvalifikációs versenyre hét férfi és öt női öklözőt nevez a szövetség. A névsor azután lesz nyilvános, hogy a sportolók körében hivatalosan kihirdetik az utazók neveit.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik