Sport

„Anyu sírva könyörgött, hogy szálljak ki, de megcsináltam”

Tíz éve még az 5 kilométeres szigetkört is alig bírta teljesíteni, azóta viszont az egyik legjobb magyar ultrafutóvá nőtte ki magát Csécsei Zoltán, aki hatszor teljesítette az Ironman-versenyt is.

Amellett, hogy évente tízezer kilométert fut, sokat versenyez, és nemrégiben világrekordokat is felállított: a futópadon futás 12 órás (155 km) és 24 órás (286 km) csúcsát is megdöntötte.

Egy napon át rohant két új világcsúcsért a magyar ultrafutó
Csécsei Zoltán 24 órát töltött a futópadon.

„Ilyenkor az motivál, hogy olyat csináljak, amit előttem még soha senki. Közben persze nehéz, 12 óra után most is megrogytam, két óráig is eltartott a mélypontom, de úgy döntöttem, adok magamnak még egy órát, ha utána sem lesz jobb, feladom. Csakhogy közben már majdnem elértem a 200 kilométert, olyankor meg már csak nem adja fel az ember” – mesélte a Pesti Hírlapnak a 35 éves sportoló, aki nem főállásban fut. Mérnökként lakásokat újít fel, és egy ideje már edzőként is dolgozik.

Csécsei lapnak elmondta, az egészsége miatt kezdett el futni, de csak harmadik próbálkozásra kötelezte el magát mellette. Aztán beindult: először egy 12, majd egy 30 kilométeres futóverseny, egy évre rá egy Ironman (3,8 kilométer úszás, 180 kilométer kerékpározás, 42 kilométer futás).

Anyu sírva könyörgött a végén, hogy szálljak ki, de megcsináltam, azóta még ötször. De a futás az én világom, azon belül is az ultrafutás.

Kiemelt fotó: Facebook/Sparta Photography Club

Ajánlott videó

Olvasói sztorik